10/05/2020 10/05/2020 Την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, γνωστή ως του Παραλύτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ιερούργησε, κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας των αρμοδίων φορέων, στον πάνσεπτο Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, της περιοχή των Λουτρών του Λαγκαδά. Στην ομιλία του αναφέρθηκε...
10 Μαΐου, 2020 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 13:09

“Ο Κύριος μας θεραπεύει και μας χαρίζει αυτό που ο καθένας μας ζητά”

Διαδώστε:
“Ο Κύριος μας θεραπεύει και μας χαρίζει αυτό που ο καθένας μας ζητά”

Την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, γνωστή ως του Παραλύτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ιερούργησε, κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας των αρμοδίων φορέων, στον πάνσεπτο Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, της περιοχή των Λουτρών του Λαγκαδά.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα νοήματα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κάθε άνθρωπος συνεχώς αναζητά τρόπους, μέσα και γεγονότα για να γεμίσει από χαρά και να
απαλύνει τον εαυτό του από τον πόνο. Εκείνος που είναι το πλήρωμα όλων των αγαθών, είναι ο Ιησούς Χριστός. Είναι Εκείνος που αποκαλύπτεται μέσα από Μυστήριο της Σαρκώσεως και αυτό αποδεικνύεται από το έργο Του, που είναι έργο αναβάσεως, αναπλάσεως και έργο Καινής Κτήσεως».

Μπορεί να ζούμε μέσα σε μία πολυπληθή κοινωνία και μία πυκνοκατοικημένη περιοχή ή γειτονιά, προσπαθώντας για καλύτερο αλλά καθημερινά βιώνουμε το «ἄνθρωπον οὐκ ἔχω», ως αγωνία για το μέλλον και το παρόν. Ο Κύριος όμως έρχεται κοντά μας και μας λέγει ότι είναι μαζί μας και μέσα από το πρόσωπο και την παρουσία Του, μπορούμε να δούμε τον άνθρωπο που αναζητούμε, διότι είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος άνθρωπος, είναι η Πηγή και η Αλήθεια της ζωής. Ο Κύριος μας θεραπεύει και μας χαρίζει αυτό που ο καθένας μας ζητά, αλλά μας λέγει και το «μηκεύει αμαρτανε», γιατί μέσα από την επανάληψη της αμαρτίας ο άνθρωπος παραλύει και διαλύεται».

“Οι ημέρες που περάσαμε και που περνάμε είναι δύσκολες. Είναι μία δοκιμασία και για εμάς του Κληρικούς βλέποντας τα άδεια καθίσματα, αλλά και για τον κόσμο όλο είναι μία δοκιμασία. Όμως μέσα από αυτή την δοκιμασία πρέπει να βγούμε όλοι δυνατοί και ισχυροί. Η Εκκλησία μας είναι πηγή δυνάμεως, είναι ο ίδιος ο
Αναστημένος Χριστός και μέσα από «περπάτημα» της σημερινής περικοπής, δηλώνεται η δυναμική πορεία του Χριστιανού.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσέβιος Σπουργίτης, προσεφώνησε καταλλήλως τον Σεβασμιώτατο επί τη συμπληρώσει Δέκα ετών από της χάριτι Θεού εκλογής του, από την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Μητροπολίτης Λαγκαδά (10-05-2010) μεταφέροντας με πολύ σεβασμό και αγάπη, τις εγκάρδιες και υικές ευχές του Ιερού κλήρου.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συγκινημένος ευχαρίστησε για τις ευχές, ενώ παράλληλα εξέφρασε και λόγους ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης προς την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την στήριξη και αγάπη του, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και τον προκάτοχο του μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Σπυρίδωνα (Τραντέλλη).

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας ΕΔΩ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων