08/09/2020 08/09/2020 Στο Ιερό Προσκύνημα της “Παναγίας Περπατούσης” στο Ηράκλειο Λαγκαδά τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου 2020, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης. Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως Λαγκαδά και της...
08 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2020 - 8:23

Εόρτασε η “Παναγία Περπατούσα” χωρίς Ιερά Λιτανεία

Διαδώστε:
Εόρτασε η “Παναγία Περπατούσα” χωρίς Ιερά Λιτανεία

Στο Ιερό Προσκύνημα της “Παναγίας Περπατούσης” στο Ηράκλειο Λαγκαδά τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου 2020, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως Λαγκαδά και της Τοπικής Κοινότητος Ηρακλείου. Λόγω των μέτρων πρόληψης από την πανδημία του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Περπατούσης στους δρόμου του Ηρακλείου ενώ τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Στην εσπερινή του ομιλία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Θεομητορική εορτή, η οποία και σηματοδοτεί την απαρχή της δικής μας Σωτηρίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε πολλά σημεία του λόγου του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο φαινόμενο των αμβλώσεων και των εκτρώσεων, που πλήττει ιδιαίτερα την Πατρίδα μας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι κάθε παιδί που γεννιέται έχει την αναφορά του, στο έργο της δημιουργίας του Θεού και γι΄ αυτό κανένας δεν έχει το δικαίωμα της παύσης της ελεύθερης επιλογής της ζωής του ανθρώπου».

Παίρνοντας αφορμή εν συνεχεία του λόγου του από τις μορφές των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης, ο Σεβαμιώτατος τόνισε ότι: «όλοι οι γονείς θα πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, μαθαίνοντας τα, να έχουν Πίστη στον Θεό, γενόμενοι πρώτα οι ίδιοι τα φωτεινά παραδείγματα στην ζωής τους και οδηγοί προς την Εκκλησία, ζώντας σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και όχι σύμφωνα με το θέλημα της αμαρτίας και της αποστασίας».

«Θα περάσουν όλες οι δοκιμασίες της εποχής μας, αρκεί εμείς να έχουμε σταθερότητα βιωμάτων Πίστεως και να είμαστε κοντά στην Χάρη του Θεού και στην Ευλογία της Παναγίας μας», σημείωσε καταλήγοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ενώ παράλληλα προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να προσευχηθούν απόψε για όλους τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού.

Περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων