21/06/2020 21/06/2020 Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό πάντων των εν Άθω Πατέρων της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού, τιμήθηκε με την πρέπουσα ευλάβεια και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, η Ιερά μνήμη πάντων των εν τω Αγίῳ Όρει διαλαμψάντων Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων,  στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Το εσπέρας του Σαββάτου ξεκίνησε η Ιερά...
21 Ιουνίου, 2020 - 13:22

Τιμήθηκε η μνήμη των Αγιορειτών Πατέρων με το Αγιορείτικο Τυπικό

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η μνήμη των Αγιορειτών Πατέρων με το Αγιορείτικο Τυπικό

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό πάντων των εν Άθω Πατέρων της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού, τιμήθηκε με την πρέπουσα ευλάβεια και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, η Ιερά μνήμη πάντων των εν τω Αγίῳ Όρει διαλαμψάντων Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων,  στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το εσπέρας του Σαββάτου ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό, όπου και κορυφώθηκε το πρωί της κυριωνύμου ημέρα της εορτής, με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου πλαισιούμενο υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιωαννικίου Κοτσώνη, Καθηγουμένου της ως άνω Ιεράς Μονής, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και Πατέρων από την Αδελφότητα της Μονής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της «εν Χριστώ Παραμονής», όπως αυτή την αναλύει ο Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας, καθώς επίσης και στην σημασία του Αγίου Όρους ως Κιβωτού Σωτηρίας, μέσα στον σύγχρονο κόσμο, κάνοντας παράλληλα αναφορά σε όλους Εκείνους που τιμούμε σήμερα, που μέσα από την ζωή τους, κατόρθωσαν να ξεφύγουν από την έλξη της κοσμικότητας και να πορευτούν προς τον Ουρανό και την Ουράνια Πολιτεία.

Προ της Απολύσεως ανεγνώσθησαν τα κόλλυβα των τιμωμένων Αγίων Πατέρων, και εν συνεχεία στο Αρχονταρίκι της Μονής προσεφέρθη προς όλους τους φιλομόναχους προσκυνητές, μοναστηριακό κέρασμα και εόρτια πανηγυρική τράπεζα.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

 

 

Δείτε φωτογραφίες: 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων