30/04/2024 30/04/2024 Οι ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης με την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου διένειμαν την Μεγάλη Τρίτη, 4.235 δέματα με πολλά τρόφιμα, κρέας και διάφορα υλικά αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι των πτωχών και ανήμπορων αδελφών των ενοριών, αλλά και των σιτιζομένων στο καθημερινό συσσίτιο της τοπικής Εκκλησίας “Ο Επιούσιος”. Για ακόμη...
30 Απριλίου, 2024 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 18:05

4.235 πασχαλινά δέματα αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και τις Ενορίες της για τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς

Διαδώστε:
4.235 πασχαλινά δέματα αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και τις Ενορίες της για τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς

Οι ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης με την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου διένειμαν την Μεγάλη Τρίτη, 4.235 δέματα με πολλά τρόφιμα, κρέας και διάφορα υλικά αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι των πτωχών και ανήμπορων αδελφών των ενοριών, αλλά και των σιτιζομένων στο καθημερινό συσσίτιο της τοπικής Εκκλησίας “Ο Επιούσιος”.

Για ακόμη μία φορά το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ», οι ενορίες της Λάρισας, του Τυρνάβου και όλης της επαρχίας κατάφεραν, παρόλο τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Μητρόπολη μετά από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, να συμβάλλουν στην ανάπαυση των πονεμένων συνανθρώπων τους και να δώσουν λίγη χαρά και περισσότερη στοργή σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Ειδικά, στο κεντρικό Συσσίτιο διανεμήθηκαν στους τροφίμους δέματα τα οποία περιείχαν αρνί, σουβλάκια, λουκάνικα και μπιφτέκια σε ποσότητα τεσσάρων κιλών ανά τετραμελή οικογένεια, προσφορά των εταιρειών ΚΑΣΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΤΕΜΠΗ, διαφόρων ειδών τυροκομικών, προσφορά των εταιρειών ΧΩΤΟΣ και ΟΛΥΜΠΟΣ, διαφόρων ειδών τροφίμων από την εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, κονσέρβες φρούτων της εταιρείας ΕΛΒΑΚ, καθώς επίσης και νωπά φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια), αλλά και βασικά είδη διατροφής, όπως ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη κ.α., καθώς και καθαριστικά, τα οποία προσέφερε η αγάπη του κόσμου.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην προσφορά λαδιού στις εμπερίστατες οικογένειες. Φέτος, δόθηκαν μόνο από ένα 5λίτρο, ενώ παλαιότερα προσφέρονταν περισσότερο, εξαιτίας της ακριβής τιμής και της έλλειψης προσφοράς του προς το Συσσίτιο.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης ευχαριστεί τους επώνυμους και τους ανώνυμους για την προσφορά τους, ειδικά δε την Ελληνική Αστυνομία και την Πολεμική Αεροπορία για την κινητοποίηση τους υπέρ του έργου του Συσσιτίου. Ο Άγιος Τριαδικός Θεός να ανταποδίδει στο εκατονταπλάσιο την αγάπη όλων των αδελφών χριστιανών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης.

 

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων