03/05/2021 03/05/2021 Πρώτο θέμα είναι από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην Λάρισα η κατά μια μέρα εν τέλει καθυστερημένη έλευση του Αγίου Φωτός στην πόλη. Αυτό έγινε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως έγινε γνωστό ο τελικός προγραμματισμός των πτήσεων δεν περιλάμβανε την πόλη. Μάλιστα, στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης είχαν αφιχθεί για την υποδοχή...
03 Μαΐου, 2021 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 19:35

Άγιο Φως στην Λάρισα: Η καθυστέρηση και οι αντιδράσεις

Διαδώστε:
Άγιο Φως στην Λάρισα: Η καθυστέρηση και οι αντιδράσεις

Πρώτο θέμα είναι από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην Λάρισα η κατά μια μέρα εν τέλει καθυστερημένη έλευση του Αγίου Φωτός στην πόλη. Αυτό έγινε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως έγινε γνωστό ο τελικός προγραμματισμός των πτήσεων δεν περιλάμβανε την πόλη.

Μάλιστα, στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης είχαν αφιχθεί για την υποδοχή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τοποθετήθηκε για το ζήτημα κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Μάλιστα κάλεσε τους φορείς κάτι τέτοιο να μην το επιτρέψουν να συμβεί άλλη φορά.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

Με καθυστέρηση το Άγιο Φως στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Λύση έδωσε τελικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος φρόντισε ο ίδιος να μεταφερθεί την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου 2021, έστω και με καθυστέρηση, το Άγιο Φως στη Λάρισα.

Ο Περιφερειάρχης μετέβη αρχικώς στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και του το παρέδωσε και ακολούθως, εν μέσω κωδωνουκρουσιών, έγινε η υποδοχή στον Άγιο Νικόλαο από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο.

Ο Περιφερειάρχης άναψε την ακοίμητη κανδήλα της Αγίας Τράπεζας, ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον κ. Αγοραστό να έχει την ευλογία του Παναγίου Τάφου στη ζωή του.

Έστω και με καθυστέρηση, η πόλη της Λάρισας έλαβε την ευλογία του Αγίου Φωτός, ενώ οι Πατέρες και οι πιστοί Χριστιανοί, τηρώντας τα απαρέγκλιτα μέτρα, θα μπορούν να λαμβάνουν το Άγιο Φως από το εκκλησάκι που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού, προκειμένου να το μεταφέρουν οι μεν σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς, οι δε προς ευλογία των οίκων τους.

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες – Βίντεο: larissanet.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων