31/10/2021 31/10/2021 Εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο Χαράλαμπο Στεργιούλη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, ενώ παρουσιάστηκε και το τελευταίο του συγγραφικό έργο, με τίτλο: «Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό». Η εκδήλωση εντασσόταν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για τη συμπλήρωση των 200 ετών από...
31 Οκτωβρίου, 2021 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2021 - 10:17

Eκδήλωση Μνήμης: «Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό»

Διαδώστε:
Eκδήλωση Μνήμης: «Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό»

Εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο Χαράλαμπο Στεργιούλη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, ενώ παρουσιάστηκε και το τελευταίο του συγγραφικό έργο, με τίτλο: «Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό».

Η εκδήλωση εντασσόταν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση ομίλησαν: ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, με θέμα: «Ο Χαράλαμπος Στεργιούλης ως πνευματικός άνθρωπος», ο Δρ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με θέμα: «Νεομάρτυρες, από τη σκλαβιά στον ουρανό», η Δρ. Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Η επιστημονική πορεία του Χαράλαμπου Στεργιούλη» και η Δρ. Παρασκευή Παπαδημητρίου, ΕΔΙΠ Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, με θέμα: «Χαράλαμπος Στεργιούλης: Η ζωή και το συγγραφικό του έργο».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Ιωάννης Καλούσης, Ιατρός.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, η κ. Ειρήνη Καραλαριώτου και πλήθος κόσμου.

Συντονιστής της εκδηλώσεως ήταν ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Το συγγραφικό έργο του Χαράλαμπου Στεργιούλη συνίστατο στα εξής:

Λόγοι στην ανακομιδή των λειψάνων του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Συμβολή στη μελέτη της επιδεικτικής ταφικής ρητορικής των Βυζαντινών, [Βυζαντινά Κείμενα και Μελέτες 52] Κέντρο Βυζαντινών Έρευνων, Θεσσαλονίκη 2009.

Άγιος Νικόλαος, Εγκωμιαστικοί Λόγοι Επιφανών Βυζαντινών Λογίων (Ανδρέας Κρήτης, Μιχαήλ, Μεθόδιος, Συμεών, Νεόφυτος), εκδόσεις Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2018.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων