26/03/2021 26/03/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέσθηκε ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και του Εορτασμού των Διακοσίων Ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα...
26 Μαρτίου, 2021 - 19:10

‘Εψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο στον Ι. Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης

Διαδώστε:
‘Εψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο στον Ι. Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέσθηκε ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και του Εορτασμού των Διακοσίων Ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ξεκινώντας από τη διαβεβαίωση του αρχαγγέλου Γαβριήλ ” το γαρ εκ σου γεννηθέν άγιον κληθήσεται”, τόνισε ότι σήμερα δεν αναδεικνύεται μόνο η αδιαμφισβήτητη αγιότητα του Χριστού, αλλά και η αγιότητα του ελληνικού εγχειρήματος, η αγιότητα των πρωτεργατών της εθνεγερσίας, οι οποίοι με φρόνημα θυσιαστικό δηλαδή ορθόδοξο, πορεύτηκαν όχι με μίσος αλλά με ιερή αγανάκτηση και εθνικό πόθο για να διεκδικήσουν το γεγονός της ελευθερίας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, αλλά και της Δοξολογίας εψάλλει ο Εθνικός μας Ύμνος και εν συνεχεία τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων