19/09/2020 19/09/2020 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων , αναφορικά με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που θα εορταστεί το 2021 Η σύσκεψη σηματοδοτεί την προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη η Ιερά Μητρόπολη με σκοπό τον συντονισμό όλων των θεσμικών...
19 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2020 - 10:19

Η Εκκλησία στους εορτασμούς για την “Ελλάδα 2021”

Διαδώστε:
Η Εκκλησία στους εορτασμούς για την “Ελλάδα 2021”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων , αναφορικά με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που θα εορταστεί το 2021

Η σύσκεψη σηματοδοτεί την προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη η Ιερά Μητρόπολη με σκοπό τον συντονισμό όλων των θεσμικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στα όρια της τοπικής εκκλησίας, με σκοπό να εργαστούν από κοινού, συντεταγμένα και δυναμικά, προκειμένου να αναδείξουν τα τοπικά ιστορικά δεδομένα, που αφορούν στην μεγάλη υπόθεση της εθνικής παλιγγενεσίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ανέλυσε το όραμά του για τον συντεταγμένο εορτασμό της μεγάλης επετείου στον τόπο, γεγονός που απαιτεί έγκαιρο προγραμματισμό και αγαστή συνεργασία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, από πολλών ετών ήδη εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη της ιστορικής αυτής επετείου, με δράσεις όπως η διοργάνωση δέκα Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων.

Ακολούθως, τον λόγο πήραν πολλοί εκπρόσωποι φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, οι οποίοι εξέφρασαν την συμφωνία τους για την από κοινού πορεία ενόψει του 2021, καταθέτοντας ήδη από τώρα προτάσεις, για εξαιρετικής ποιότητας και πρωτοτυπίας εκδηλώσεις, οι οποίες, όταν λάβουν την τελική τους μορφή, θα ενταχθούν στο κοινό πρόγραμμα, που θα δημοσιοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων