10/05/2021 10/05/2021 Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Μαΐου 2021. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου...
10 Μαΐου, 2021 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 14:29

Η Λάρισα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Διαδώστε:
Η Λάρισα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Μαΐου 2021.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων:

Αγαπητοί μου,

Μέσα στην Αναστάσιμη Χαρά εγγίζει η Ιερά Μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Μυροβλύτου. Γι’ αυτό και ενημερώνουμε την αγάπη Σας για τα εξής.

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν το εσπέρας της Τρίτης 11ης Μαΐου 2021 και ώρα 7:00 μ.μ., οπότε μετά την Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Αχίλλιο και πριν το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα, θα ανοίξουμε τη λάρνακα των Ιερών Λειψάνων.

Την Παρασκευή 14η Μαΐου 2021 και ώρα 7:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός της Πανηγύρεως του Αγίου, μετά το τέλος του οποίου θα πραγματοποιηθεί και η Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, με μόνη τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την κυριώνυμη ημέρα θα πραγματοποιηθεί το πρωί η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, αλλά παράλληλα θα λειτουργήσουν και όλοι οι Ιεροί Ναοί της πόλης μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να τιμηθεί παντού ο Άγιός μας και να διευκολυνθούν στη Θεία Κοινωνία όσοι επιθυμούν. Παρακαλώ όμως, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας να μεταβείτε και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, προκειμένου να παρακολουθήσετε το εόρτιο κήρυγμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο, ενώ θα συνεχισθεί και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μας.

Θερμώς παρακαλώ για προσευχητική υπομονή κατά την αναμονή μέχρι την προσκύνηση, με σεβασμό στο χώρο του Ιερού Ναού και την τάξη που πρέπει να τον χαρακτηρίζει, αλλά και με τήρηση των υγειονομικών περιορισμών και μέτρων για την προστασία όλων μας.

Η Χάρη του Αγίου να επισκιάζει την πόλη μας.

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

†Ο Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Τρίτη 11 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ.: Παράκληση Αγίου Αχιλλίου, άνοιγμα της λάρνακας των λειψάνων του Αγίου και το Εσπερινό κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου.
  • Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, στις 7.00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.
  • Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, στις 7.00 μ.μ.: Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου.
  • Παρασκευή 14 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός τρισαρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.
  • Παρασκευή 14 Μαΐου, στις 10.00 μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία.
  • Σάββατο 15 Μαΐου, στις 7.00 π.μ.: Όρθρος και τρισαρχιερατικό συλλείτουργο.
  • Σάββατο 15 Μαΐου, στις 11.00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία.
  • Σάββατο 15 Μαΐου, στις 7.00 π.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου.
  • Κυριακή 16 Μαΐου, στις 7.00π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
  • Κυριακή 16 Μαΐου, στις 7.00μ.μ.: Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων