09/03/2023 09/03/2023 Η κοινωνία πρέπει να πάρει μάθημα ώστε μέσα από τους άδικους θανάτους των δυστυχημάτων να αναδεικνύει κριτήρια ηθικά τόνισε από τη Λάρισα σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης. Στο κήρυγμά ο Ποιμενάρχης, ο οποίος μαζί με τους κληρικούς του βρέθηκε...
09 Μαρτίου, 2023 - 13:13

Λαρίσης Ιερώνυμος: Η κοινωνία πρέπει να πάρει μάθημα μέσα από τους άδικους θανάτους

Διαδώστε:
Λαρίσης Ιερώνυμος: Η κοινωνία πρέπει να πάρει μάθημα μέσα από τους άδικους θανάτους

Η κοινωνία πρέπει να πάρει μάθημα ώστε μέσα από τους άδικους θανάτους των δυστυχημάτων να αναδεικνύει κριτήρια ηθικά τόνισε από τη Λάρισα σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης. Στο κήρυγμά ο Ποιμενάρχης, ο οποίος μαζί με τους κληρικούς του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τόνισε πως όπως η Εκκλησία μέσα από το Μαρτύριο των Αγίων παίρνει αφορμή διδασκαλίας, έτσι και η κοινωνία πρέπει να πάρει μάθημα ώστε μέσα από τους άδικους θανάτους των δυστυχημάτων να αναδεικνύει κριτήρια ηθικά. Επεσήμανε, επίσης, ότι η κοινωνία οφείλει να αναδεικνύει αρχές και αξίες και να κάνει βήματα προόδου και ηθικής και πνευματικής ανέλιξης.  Στο τέλος ευχήθηκε δε εορτίως.

Τρισάγιο το μεσημέρι στον τόπο της τραγωδίας

Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ημέρων από το δυστύχημα που συντάραξε τη χώρα η οποία παραμένει ακόμα παγωμένη από το συμβάν, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμουθα τελέσει στις 3 το μεσημέρι τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη. 

Με πρωτεργάτη και πατρικό καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας οι κληρικοί βρέθηκαν δίπλα στον πονεμένο συνάνθρωπο που βίωσε την απώλεια του παιδιού, του γονιού, του φίλου, του αδελφού, του συναδέλφου. Μάλιστα, κατά την χθεσινή ολοκλήρωσή των εργασιών της για το μήνα Μάρτιο και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για την άμεση ηθική και υλική συμπαράσταση του ιδίου, του περί αυτόν ιερού Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της Επαρχίας του προς τις οικογένειες των θυμάτων, των αγνοουμένων και των τραυματιών.

Διαβάστε επίσης: 

ΙΣΚΕ: Αμέριστη συμπαράσταση στον Λαό και τους Κληρικούς της Μητρόπολης Λαρίσης

ΔΙΣ: Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και η επιστροφή των θραυσμάτων από το Βατικανό κυριάρχησαν στη συνεδρίαση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων