15/05/2021 15/05/2021 Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαϊου ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευση πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στον Ιερό Ναό τηρήθηκαν στο έπακρο τα υγειονομικά μέτρα που η...
15 Μαΐου, 2021 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 8:50

Με την τήρηση των μέτρων η λιτάνευση του Αγίου Αχιλλίου

Διαδώστε:
Με την τήρηση των μέτρων η λιτάνευση του Αγίου Αχιλλίου

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαϊου ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευση πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στον Ιερό Ναό τηρήθηκαν στο έπακρο τα υγειονομικά μέτρα που η ΚΥΑ προβλέπει για τις πανηγύρεις των ιερών ναών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος αναφέρθηκε στην αγιασμένη ζωή του Αγίου, ενός εκ των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ο οποίος δεν δοκίμαζε τον Θεό, αλλά ζούσε εν Χριστώ, γι’ αυτό έγινε μέτοχος της Αναστάσεως του Κυρίου και προέτρεψε τους πιστούς να γίνουν μέτοχοι της αιωνίου ζωής. Ο Σεβασμιώτατος ανέδειξε την Χριστοκεντρική Ζωή ως την μόνη Όντως Ζωή με την οποία δεν μπορεί να συγκριθεί οτιδήποτε άλλο.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε η Ιερά Λιτάνευση τεμαχίου του Αγίου Λειψάνου και της Εικόνος του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλήτου πέριξ του Ιερού Ναού. Καταλήγοντας η πομπή στα προπύλαια του ναού, έγινε η απόλυση, με τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο να ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Άρτης για την παρουσία του, ενώ ευχήθηκε στους πιστούς και τους απανταχού Λαρισαίους και Έλληνες ο Άγιος να τους προστατεύει. Τέλος έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Ιερού Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου οδού Βόλου ή οποία παιάνιζε και κατά τη διάρκεια της Ιεράς Λιτανεύσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων