26/01/2020 26/01/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Σαλαμίνος λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν ευλογίας του οικείου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και με την ευκαιρία της παρουσιάσεως του νέου βιβλίου «Σαν Παραμύθι… πνευματικές χαρές», του μακαριστού Σαλαμινίου προκατόχου του Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε...
26 Ιανουαρίου, 2020 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2020 - 16:02

Στον Άγιο Μηνά Σαλαμίνος ο Μητρ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Στον Άγιο Μηνά Σαλαμίνος ο Μητρ. Λαρίσης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Σαλαμίνος λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν ευλογίας του οικείου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και με την ευκαιρία της παρουσιάσεως του νέου βιβλίου «Σαν Παραμύθι… πνευματικές χαρές», του μακαριστού Σαλαμινίου προκατόχου του Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον λόγο του Αποστόλου Παύλου: «Μηδείς σου τῆς νεότητος καταφρονείτω, ἀλλά τύπος γίνου τῶν πιστῶν ἐν λόγῳ, ἐν ἀναστροφῇ, ἐν ἀγάπῃ, ἐν πνεύματι, ἐν πίστει, ἐν ἀγνείᾳ». Αρχικά, τόνισε ότι η πίστη μας είναι απαιτητική ως προς το ήθος το οποίο καλούμαστε να έχουμε και να φανερώνουμε προς τους συνανθρώπους μας. Δεν είναι ζήτημα επίδειξης, να φαινόμαστε κάποιοι, να είναι η ηθική μας εμφανής στο επίπεδο της συμπεριφοράς και αυτό είναι αρκετό. Είναι η βίωση της αλήθειας του Χριστού μία συνεχής πρόκληση αγώνα για μεταμόρφωση του εαυτού μας με την βοήθεια της χάριτος του Θεού, ώστε και οι άλλοι άνθρωποι κοντά μας να νιώθουν ότι η καρδιά μας χτυπά για Θεό. Η ζωή μας ξεδιψά από την σχέση με τον Θεό και προσφέρουμε από το ξεδίψασμά μας και στους άλλους. Και αυτό μας καθιστά «τύπους», υποδείγματα. Κατέληξε δε, ότι την προτροπή που απευθύνει ο Παύλος στον μαθητή του Τιμόθεο, επίσκοπο της Εφέσου, την απευθύνει σε όσους εκπροσωπούν τους ανθρώπους στον Θεό, αλλά και την απευθύνει όμως και στον καθέναν από μας.

Περαίνοντας τον λόγο του, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον μακαριστό προκάτοχο του και στο έργο που άφησε τόσο στη Λάρισα όσο και στη Σαλαμίνα, ως γνήσιος πατέρας που ήταν και ευχαρίστησε όλους τους Σαλαμινίους, κληρικούς και λαϊκούς αδελφούς για την αγάπη και την συμπαράσταση που του έδειξαν όλα τα χρόνια, από της νεότητος του έως και την εκδημία του, αλλά και ακόμη και σήμερα που δεν παύουν να τον μνημονεύουν, να τον τιμούν και να καυχώνται εν Κυρίω για εκείνον.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεγάρων κ. Κωνσταντίνο για την αγάπη, την ευγένεια και τη φιλοξενία του και κυρίως για την ευλογία που του έδωσε να ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό του ιστορικού νησιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων