17/04/2022 17/04/2022 Στον στολισμένο με βάγια, ιστορικό ιερό ναό των Ταξιαρχών Αρεόπολης, μετέβη ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, σήμερα Κυριακή των Βαΐων. “Ο Κύριος συνεχώς έρχεται στις ψυχές μας… Το μείζον είναι: Τον υποδεχόμαστε τον Κύριό μας και πώς; Η απάντηση είναι καθοριστική για την πνευματική ζωή μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του....
17 Απριλίου, 2022 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2022 - 20:45

Μάνης κ. Χρυσόστομος: Μείζον είναι το πώς υποδεχόμαστε τον Κύριό μας

Διαδώστε:
Μάνης κ. Χρυσόστομος: Μείζον είναι το πώς υποδεχόμαστε τον Κύριό μας

Στον στολισμένο με βάγια, ιστορικό ιερό ναό των Ταξιαρχών Αρεόπολης, μετέβη ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, σήμερα Κυριακή των Βαΐων. “Ο Κύριος συνεχώς έρχεται στις ψυχές μας… Το μείζον είναι: Τον υποδεχόμαστε τον Κύριό μας και πώς; Η απάντηση είναι καθοριστική για την πνευματική ζωή μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκο, ο οποίος είχε τακτοποιήσει όλα τα του ναού κατ’ άριστον τρόπον και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και ιεροπρέπεια.

Στο αναλόγιο έψαλε σεμνοπρεπώς ο πρωτοψάλτης κ. Πέτρος Καλαποθαράκος.

Στο δε κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε με αφορμή το Ευαγγέλιο της εορτής υπογραμμίζοντας ότι: «Ακούσαμε πολλά ονόματα να διέρχονται ενώπιον μας με την σημερινή ευαγγελική περικοπή. Ακούσαμε για τον Λάζαρο που ανέστησε ο Χριστός, τις αδελφές του Μάρθα και Μαρία, για τον Ιούδα, τους Αρχιερείς των Ιουδαίων, τον λαό, τα παιδιά με τα βάϊα και για τους μαθητές του Χριστού.

Ωστόσο, το κεντρικό και μοναδικό Πρόσωπο ήταν ένα. Ο Ερχόμενος Κύριος! Και ο Κύριος συνεχώς έρχεται στις ψυχές μας… Το μείζον είναι: Τον υποδεχόμαστε τον Κύριό μας και πώς; Η απάντηση είναι καθοριστική για την πνευματική ζωή μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων