16/07/2020 16/07/2020 «Νά κρατήσουμε την Ιερά Παράδοση»: Με αυτή την φράση ως πνευματική υπόμνηση έκλεισε το κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ στη Θ. Λειτουργία, την οποία τέλεσε, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, στον Ι.Ναό Παντανάσσης Μοναστηρακίου Αθηνών, επ’ ευκαιρία της εορτής του Οσίου...
16 Ιουλίου, 2020 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 10:57

Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Νά κρατήσουμε την Ιερά Παράδοση»

Διαδώστε:
Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Νά κρατήσουμε την Ιερά Παράδοση»

«Νά κρατήσουμε την Ιερά Παράδοση»: Με αυτή την φράση ως πνευματική υπόμνηση έκλεισε το κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ στη Θ. Λειτουργία, την οποία τέλεσε, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, στον Ι.Ναό Παντανάσσης Μοναστηρακίου Αθηνών, επ’ ευκαιρία της εορτής του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

Τον Σεβ. στην Θ. Λειτουργία πλαισίωσαν ο αρχιμ. π. Γαβριήλ Τεκνετζόγλου, προϊστάμενος του Ι.Ναού, ο πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Χαβάτζας και ο διάκονος π. Χριστόδουλος Κρουστάλης, ενώ στο αναλόγιο ήταν ο μουσικολογιώτατος κ. Γεώργιος Δεμελής.

Ο Σεβ. αφού ανεφέρθη διεξοδικώς στην αγία βιοτή του Οσίου Νικοδήμου και ειδικότερα στα σοφά συγγράμματα του Οσίου, υπογράμμισε ότι ο Άγιος αυτός του 18ου αιώνα μας αφήνει ως πνευματική κληρονομιά την αξία σημασία και ενδελεχή μελέτη της Ιεράς Παραδόσεως. Είπε συγκεκριμένα: «Ο Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αγωνίστηκε σε δύσκολους καιρούς για την κραταίωση της ορθοδόξου πνευματικότητος, η οποία έχει ως περιεχόμενο, την νηστεία, την προσευχή, την μελέτη των θείων Γραφών, την νήψη, την φυλακή των πέντε αισθήσεων, την συνεχή θεία Μετάληψη, το φιλακόλουθον λατρευτικόν ήθος. Ως συνεχιστής ο όσιος, του Απ. Παύλου, που είπε το σύνθημα «στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι᾿ ἐπιστολῆς ἡμῶν» (Β’ Θεσσ. 2,15) και εμείς στη μετα – μοντέρνα εποχή μας ας κρατήσουμε την Ιερά Παράδοση, γιατί αυτή θα μας ευεργετήσει. Άλλωστε δύο είναι οι πηγές μας: Η Αγία Γραφή και η Ιερά Παράδοση».

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι.Ναού π. Γαβριήλ για την μετά θείου ζήλου μέριμνά του για τον ιστορικό αυτό Ναό των Αθηνών, ως και τον ευεργέτη του Ναού κ. Σπύρο Μπαϊρακτάρη και διένειμε στους πιστούς φυλλάδιο ωφελείας περί της Θείας Μεταλήψεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων