31/10/2022 31/10/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος του μικρού και γραφικού χωριού Τάλαντα Λακωνίας, που βρίσκεται κοντά στη Μονεμβασιά, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού π. Ηλία Λύρα. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε χθες τον θείο λόγο ερμηνεύοντας την Παραβολή του πλουσίου και του πτωχού...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 18:39

Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Τάλαντα Μονεμβασίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Τάλαντα Μονεμβασίας

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος του μικρού και γραφικού χωριού Τάλαντα Λακωνίας, που βρίσκεται κοντά στη Μονεμβασιά, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού π. Ηλία Λύρα.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε χθες τον θείο λόγο ερμηνεύοντας την Παραβολή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου, ως περιγράφεται στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, κεφ. 16 και στίχοι 19-31, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του ομόρου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Το χωριό έχει ωραία ιστορία με τους 11 νερόμυλους που λειτουργούσαν με άφθονο τρεχούμενο νερό. Ωστόσο, σήμερα λειτουργεί μόνον ένας, τον οποίο και επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος.

Στο χωριό διαμένει και ο πιστός ενορίτης κ. Γεώργιος Μαρουλάκος, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο ιεραποστολικό έργο, σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις, όπως και της Μητρόπολης Μάνης. Ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε και τον επαίνεσε δεόντως.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων