17/04/2023 17/04/2023 Με λαμπρότητα τελέσθηκε η μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου τη Δευτέρα του Πάσχα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Τρίπολη. Την Κυριακή του Πάσχα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, συνεψάλλει στον Εσπερινό της Αγάπης και η ακολουθία του Αγίου. Ανήμερα στο Μαρτύριον του Αγίου, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια των...
17 Απριλίου, 2023 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 19:48

Εορτή Αγίου Νεομάρτυρα Δημητρίου Τριπόλεως

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Νεομάρτυρα Δημητρίου Τριπόλεως

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου τη Δευτέρα του Πάσχα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Τρίπολη.

Την Κυριακή του Πάσχα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, συνεψάλλει στον Εσπερινό της Αγάπης και η ακολουθία του Αγίου.

Ανήμερα στο Μαρτύριον του Αγίου, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια των οποίων τέθηκε προς προσκύνησΗ η Χαριτόβρυτος αγία Κάρα του Μάρτυρος.

Την 22αν Μαίου εκάστου έτους, συνεορτάζεται η μνήμη των πολιούχων αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου και αποτελεί αργία για την Τρίπολη.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων