03/11/2020 03/11/2020 Ο νομός Ροδόπης δοκιμάζεται από την πανδημία καθώς τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση, με τον αριθμό σήμερα να φτάνει τα 108. Η τροπή αυτή εκτός από την εστίαση, την εκπαίδευση και γενικότερα την καθημερινή ζωή των πολιτών έχει επηρεάσει και τους χώρους λατρείας της πόλης, με την Μητρόπολη Μαρωνείας να έχει ήδη...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 20:51

Διπλές Θείες Λειτουργίες σε 4 ναούς της Κομοτηνής

Διαδώστε:
Διπλές Θείες Λειτουργίες σε 4 ναούς της Κομοτηνής

Ο νομός Ροδόπης δοκιμάζεται από την πανδημία καθώς τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση, με τον αριθμό σήμερα να φτάνει τα 108. Η τροπή αυτή εκτός από την εστίαση, την εκπαίδευση και γενικότερα την καθημερινή ζωή των πολιτών έχει επηρεάσει και τους χώρους λατρείας της πόλης, με την Μητρόπολη Μαρωνείας να έχει ήδη προαναγγείλει την τέλεση επιπλέων Θείων Λειτουργιών σε τέσσερις ναούς της Κομοτηνής. 

Συγκεκριμένα στους Ιερούς Ναούς της πόλεως α) του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, β) του Αγίου Γεωργίου, γ) της Αγίας Βαρβάρας και δ) Της Του Θεού Σοφίας, από την Κυριακής 1 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή θα τελείται και δεύτερη θεία Λειτουργία από τις 10:30 μέχρι τις 11:30 το πρωί.

“Διά του παρόντος καθηκόντως και στο πλαίσιο της ποιμαντικής μας μερίμνης αναφορικώς με την υφισταμένην κατάστασιν εις την περιοχήν μας, ένεκα της οποίας ο Νομός Ροδόπης ευρίσκεται πλέον στο τέταρτο επίπεδο (κόκκινη σήμανσις) εξ αιτίας της, ως υποστηρίζεται από τους ειδικούς ιατρούς, ευρείας διασποράς των κρουσμάτων του νέου κορωνοιού Covid-19, σας γνωρίζομεν ότι ως προς την λειτουργίαν των Ιερών Ναών και Μονών δέον, όπως τηρώνται όλα ανεξαιρέτως τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, που αφορούν στο επίπεδοο 4 στο οποίο πλέον ευρισκόμεθα. Επί τω σκοπώ της εξυπηρετήσεως των πιστών κρίνεται αναγκαίον όπως αναρτηθούν εις τους πίνακας ανακοινώσεων των ιερών Ναών : α) το ωράριον τελέσεως των ιερών ακολουθιών, β) το ωράριον κατά το οποίον ο ιερός Ναός θα παραμένη ανοικτός διά την προσέλευσιν των πιστών και γ) ο συνολικός αριθμός των πιστών (9 πρόσωπα ταυτοχρόνως εντός του Ιερού Ναού), συμφώνως προς τας υγειονομικάς συμβουλάς. Εις περίπτωσιν καθ΄ ην ο αριθμός των προσελθόντων υπερβαίνη τον επιτρεπόμενον, ούτοι δύνανται όπως παραμένωσιν εν τω προαυλίω χώρω, εφόσον και δι’ όσον χρόνον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, προσευχόμενοι και τηρούντες την ενδεδειγμένην απόστασιν μεταξύ των, καθώς θα έχουν τεθή εις λειτουργίαν τα εξωτερικά μεγάφωνα των Ιερών Ναών, κατά τας εκ της κειμένης νομοθεσίας επιτρεπομένας ώρας και εις το προβλεπόμενον επίπεδον εκπομπής ήχου. Εις τους Ιερούς Ναούς της πόλεως ήτοι: α) του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, β) του Αγίου Γεωργίου, γ) της Αγίας Βαρβάρας και δ) Της Του Θεού Σοφίας, από της προσεχούς Κυριακής 1ης Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή θα τελείται και δεύτερη θεία Λειτουργία από τις 10:30 μέχρι τις 11:30 το πρωί. Ταύτα γνωρίζοντες, και παρακαλούντες όπως εφαρμόσητε εν τοις Ιεροίς Ναοίς και ταίς Ιεραίς Μοναίς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προς διαφύλαξιν του πολυτίμου και θεοδωρήτου αγαθού της υγείας, επικαλούμεθα επί πάντας υμάς πλουσίαν την χάριν του πανοικτίρμονος Θεού και διατελούμεν”, αναφέρει η σχετική Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων