28/07/2023 28/07/2023 Την παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Τετάρτη, 26η Ιουλίου 2023,ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Πεντελεήμων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του Μικρού Κρανοβουνίου και στη συνέχεια προεξήρχε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος, με τη συμμετοχή των αρχόντων και του...
28 Ιουλίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 16:16

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Τετάρτη, 26η Ιουλίου 2023,ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Πεντελεήμων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του Μικρού Κρανοβουνίου και στη συνέχεια προεξήρχε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος, με τη συμμετοχή των αρχόντων και του λαού της ευρύτερης περιοχής.

Στον Εσπερινό παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, στην οποία συλλειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Λουκά Γκαβαρδίνα. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, προέτρεψε τον χειροτο­νούμενο να διακονήσει τα Μυστήρια της Εκκλησίας μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης, οδηγώντας τον πιστό λαό του Θεού σε οδούς σωτηρίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας παραδόθηκε στον Σεβασμιώτατο ο Επετειακός Τόμος, με τίτλο : «Μελέτες και άρθρα Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος», στον οποίο εμπεριέχονται κείμενα του Σεβασμιωτάτου. Ο εν λόγω Τόμος εξεδόθη επί τη επετείω της συμπληρώσεως δεκαετούς ποιμαντορίας του  και την έκδοσή του επιμελήθηκε η συσταθείσα Εκδοτική Επιτροπή, αποτελουμένη υπό των : πρωτ. Γεωργίου Παπαβέργου, πρωτ. Παρασκευά Παρθένη και Καθηγητού κ. Γεωργίου Τσιγάρα, Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τόν επετειακό τόμο

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Συλλόγων και Φορέων του Νομού και της Πόλεως, τα αγόρια, που αυτή την περίοδο φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας και σύσσωμος ο Κλήρος και ο Λαός της Μητροπόλεως.

   

Περισσότερες Φωτογραφίες:

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων