04/09/2023 04/09/2023 Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος βρίσκεται σε ιεραποδημία στους Αγίους Τόπους, εξέφρασε την πικρία του για τις καταστροφές που διεπράχθησαν από αγνώστους στο μουσουλμανικό κοιμητήριο του Πολυάνθου. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι “στον οικισμό του Πολυάνθου, οι μουσουλμάνοι και χριστιανοί κάτοικοι συμβιώνουν αρμονικά και ενωμένοι αντιμετώπισαν τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που απείλησαν...
04 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2023 - 15:20

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας για τον βανδαλισμό του μουσουλμανικού κοιμητηρίου στον Πολύανθο

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας για τον βανδαλισμό του μουσουλμανικού κοιμητηρίου στον Πολύανθο

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος βρίσκεται σε ιεραποδημία στους Αγίους Τόπους, εξέφρασε την πικρία του για τις καταστροφές που διεπράχθησαν από αγνώστους στο μουσουλμανικό κοιμητήριο του Πολυάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι “στον οικισμό του Πολυάνθου, οι μουσουλμάνοι και χριστιανοί κάτοικοι συμβιώνουν αρμονικά και ενωμένοι αντιμετώπισαν τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που απείλησαν την περιοχή τους”.

“Η σύμπνοια και η ομόνοια είναι εμπεδωμένες στην περιοχή μας και ο λαός της, χριστιανικός και μουσουλμανικός, θα αντιμετωπίσει από κοινού τις κακόβουλες και προκλητικές ενέργειες των ολίγων”, υπογράμμισε.

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, δήλωσε: “Ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου στο νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας. Η Αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης. Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η Ελληνική Πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν”. (Διαβάστε ακόμη: Παραμένει Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων ο Γιώργος Καλαντζής)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων