22/10/2019 22/10/2019 “Η Θράκη αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά σε επίπεδο Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα θρησκευτικά θέματα”, σημειωσε από την Κομοτηνή ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής. Ο κ. Καλαντζής επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ εξήρε το έργο των τεσσάρων μητροπολιτών της Θράκης στην...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 11:10

Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων στον Μητροπολίτη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων στον Μητροπολίτη Μαρωνείας

“Η Θράκη αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά σε επίπεδο Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα θρησκευτικά θέματα”, σημειωσε από την Κομοτηνή ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ εξήρε το έργο των τεσσάρων μητροπολιτών της Θράκης στην οποία η περιοχή έχει αναχθεί σε πρότυπο συνύπαρξης θρησκειών. “Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ό,τι θετικό έχει γίνει και υφίσταται και δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι σε ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας, η Θράκη αποτελεί πρότυπο. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με κυβερνητικές πολιτικές διαχρονικού χαρακτήρα, αλλά οπωσδήποτε έχει να κάνει με την παρουσία, το λόγο, το έργο, τη δράση, την αγάπη που έχουν οι μητροπολίτες της Θράκης για τον τόπο τους” τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα για την επίσκεψη, σχολίασε ότι «είναι από εκείνους τους γραμματείς της Παιδείας, που γνωρίζει τα θέματα, τα προβλήματα και έτσι μέσα από τη συνεργασία, τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είναι σπουδαία και πολύτιμα», συμπληρώνοντας ότι αναμένει την επόμενη επίσκεψή του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων