09/07/2020 09/07/2020 Εορτάστηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην ιστορική Δημητσάνα στις 6 και 7 Ιουλίου. Αν και τα αναγκαία μέτρα από τις Υγειονομικές αρχές είναι συγκεκριμένα και ο καιρός δεν βοήθησε οι πιστοί παρευρέθηκαν στον ιερό ναό και μετείχαν στις ιερές ακολουθίες. Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου ήταν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής...
09 Ιουλίου, 2020 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 22:58

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κέρδισε την αγάπη της Δημητσάνας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κέρδισε την αγάπη της Δημητσάνας

Εορτάστηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην ιστορική Δημητσάνα στις 6 και 7 Ιουλίου. Αν και τα αναγκαία μέτρα από τις Υγειονομικές αρχές είναι συγκεκριμένα και ο καιρός δεν βοήθησε οι πιστοί παρευρέθηκαν στον ιερό ναό και μετείχαν στις ιερές ακολουθίες.

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου ήταν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας. Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης προέστη των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας και τόσο με την ιεροπρεπή στάση του όσο και με τον λόγο του κέρδισε την αγάπη του κλήρου, των τοπικών αρχόντων και όλων των πιστών. Μίλησε για τον βίο της Αγίας μας αλλά και για την ιστορία του τόπου, αφού την Δημητσάνα επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Εκτός από τον Μητροπολιτικό ναό επισκέφθηκε την κατακόμβη που γεννήθηκε ο άγιος Γρηγόριος ο Ε΄, όπου με δέος προσκύνησε το εικόνισμά του, όπως και την Δημόσια βιβλιοθήκη, όπου τέλεσε τρισάγιο ενώπιον των οστών του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε με μεγάλη ειλικρίνεια: «Αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου στην Δημητσάνα, θα ξαναέρθω σίγουρα». Επίσης, τόνισε πολλές φορές την αγάπη του προς τον Σεβασμιώτατο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, τον οποίο γνώρισε την συνοδική περίοδο που υπηρέτησαν μαζί.

 

 

 

Για τον φιλοξενούμενο ιεράρχη μίλησε στο γεύμα ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης. Στις ακολουθίες παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης, ο βουλευτής κ. Παπαηλιού, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, η Πρόεδρος της κοινότητας κ. Μπίρη, ο πρ. δήμαρχος Δημητσάνας κ. Βλάχος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας. Το αναλόγιο πλαισίωναν ο κύριος Ταπρατζής και η υπέροχη χορωδία του και ο αγαπητός π. Χρίστος Κυριακόπουλος (το αηδόνι της Γορτυνίας), ο πρόεδρος της αδελφότητας Δημητσανιτών κ. Μαγουλιανίτης, και οι ιεροψάλτες του ναού. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο ευλαβέστατος ιεροδιάκονός του π. Ιάκωβος και ο ευγενέστατος οδηγός του κ. Ιωάννης Μουτάφης.

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων