13/05/2020 13/05/2020 Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο παλιό ηρώο, στο πάρκο της Περιφέρειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μετέφερε το μήνυμά του για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Κομοτηνής. «Χρόνια πολλά στη Θράκη και όλη την Ελλάδα. Η Θράκη έχει την τιμητική της: 100 χρόνια ελεύθερη Θράκη, απελευθέρωση και ενσωμάτωση στον...
13 Μαΐου, 2020 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2020 - 16:34

“Όταν είναι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν”

Διαδώστε:
“Όταν είναι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν”

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο παλιό ηρώο, στο πάρκο της Περιφέρειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μετέφερε το μήνυμά του για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Κομοτηνής.

«Χρόνια πολλά στη Θράκη και όλη την Ελλάδα. Η Θράκη έχει την τιμητική της: 100 χρόνια ελεύθερη Θράκη, απελευθέρωση και ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό», είπε, ενώ χαρακτήρισε την απελευθέρωση της Θράκης «υπόθεση όλης της Ελλάδας». Δεν έκρυψε πως ο κορωνοϊός άλλαξε τον τρόπο εορτασμού της επετείου, ωστόσο «για χάρη της υγείας όλων των ανθρώπων προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα».

Μάλιστα, για τη μάχη κόντρα στον κορωνοϊό, παρατήρησε πως «η Ελλάδα απέδειξε στην παγκόσμια κοινότητα, πως όταν είναι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν, έτσι θα πετύχουμε και στα όνειρά μας για ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια πολλά».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη η Θράκη άνοιξε τον δρόμο «για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821». Ευχήθηκε υγεία και ομόνοια και μετέφερε το μήνυμα πως «από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας στέλνουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ενότητας, της αγάπης».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Με ελληνική σημαία «ντύθηκε» το καμπαναριό του Ευαγγελισμού

Με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μαρωνείας – Κομοτηνής και τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής τοποθετήθηκε χθες, πρωινές ώρες, μία μεγάλη ελληνική σημαία στο καμπαναριό του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία σημαία διαστάσεων 12 επί 5 μέτρων, επ’ ευκαιρίας του εορτασμού των 100 ετών ελευθερίας της Κομοτηνής.

Σήμερα 13/05 και ώρα 19:00 θα γίνει, μάλιστα, η υποδοχής της σεπτής εικόνας της Θεομήτορος της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα μεταφερθεί με μέριμνα της Μητροπόλεως Μαρωνείας-Κομοτηνής και θα τελεστεί μέγας Εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων ζητάει από τους πιστούς της περιοχής να τοποθετήσουν κι αυτοί την ελληνική σημαία «σε περίοπτη θέση των σπιτιών τους», για «να τιμήσει τις θυσίες των Θρακών».

Δείτε επίσης:

100η επέτειος απελευθερώσεως της Κομοτηνής

100 χρόνια από την απελευθέρωση γιορτάζει η Κομοτηνή

«Τοποθετείστε την Ελληνική Σημαία σε περίοπτη θέση»

Πηγή: xronos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων