04/04/2022 05/04/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος τέλεσε τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πτέρυγας των κεντρικών χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022. Πρόκειται για δωρεά των Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ. Παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας...
04 Απριλίου, 2022 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2022 - 2:11

Η Παναγία η Πορταΐτισσα κοσμεί νέα πτέρυγα στο «Θριάσιο»

Διαδώστε:
Η Παναγία η Πορταΐτισσα κοσμεί νέα πτέρυγα στο «Θριάσιο»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος τέλεσε τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πτέρυγας των κεντρικών χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022. Πρόκειται για δωρεά των Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ.

Παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θ. Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χ. Ροϊλός, ο Διοικητής του νοσοκομείου Δ. Αντωνίου, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Η πρόθεση της δωρεάς από τους μεγάλους δωρητές εκφράστηκε το 2017, οπότε και άρχισαν οι προετοιμασίες υλοποίησης του εγχειρήματος.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, το Νοέμβριο του 2020, και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2022.

Το ΓΝΕ «Θριάσιο» έχει αποκτήσει τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες παρέχοντας, στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

 

 

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Οι ευχαριστίες μας για τη δωρεά έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη καμπή για την Υγεία, υπήρξαν άνθρωποι, όπως ο κ. κύριος Μαρτίνος, ο οποίος μας κάνει μια δωρεά που μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο. Και αυτή η δωρεά ήταν ένα προσωπικό του στοίχημα. Γιατί είδα την πορεία, δεν συνέβαλε απλώς οικονομικά σε αυτό το έργο, αλλά συμμετείχε σε όλο αυτό το εγχείρημα και σήμερα είμαστε εδώ και μπορούμε να ανακοινώσουμε στους πολίτες της περιοχής ότι αναβαθμίζουμε τα χειρουργεία, παράλληλα δίνονται και άλλες δυνατότητες και μέσα από το ενεργειακό πρόγραμμα, που ανακοινώσαμε προ ολίγων ημερών με την Αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, και με τα κονδύλια που θα έρθουν από το ΕΣΠΑ και από Ταμείο Ανάκαμψης.

Διότι εδώ είναι το κρίσιμο σημείο το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει κυρίαρχα από εδώ και πέρα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΣΥ και οι υποδομές του με κεντρικό άξονα τον Ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήδη μέσα σε αυτό το έτος, τους δύο επόμενους μήνες, έχουμε προκήρυξη για τις θέσεις 700 ιατρών, 910 λοιπού προσωπικού και 4000 νοσηλευτών. Άρα είναι κυρίαρχο θέμα η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επίσης είναι κυρίαρχο θέμα και να αποτυπωθεί το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους, που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης τα οποία θα δοθούν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Είναι, επίσης, οι υποδομές για τις οποίες έχουν διασφαλιστεί- εκτός από τις πολύ σημαντικές δωρεές που γίνονται- 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 350 εκατομμύρια είναι για τα Νοσοκομεία και τα 250 εκ. για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ξεχωριστά είναι για τη ψηφιοποίηση και άλλα έργα. Και επιπλέον είναι και το σκέλος των ξεχωριστών πράξεων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο, προφανώς θα αλλάξουν και πολλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία. Και οφείλω να πω ότι δεν μπορεί κανένας Υπουργός Υγείας- και όποιος το πει θα υποκρίνεται- να πει ότι είναι περήφανος για ό,τι άφησε πίσω του. Πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ότι η ενίσχυση πρέπει να είναι στις υποδομές, πρέπει να είναι στους ανθρώπους και πρέπει να είναι και στη λειτουργία. Και εκεί αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν μειοψηφίες και μέσα στα νοσοκομεία, που όλο αυτό το διάστημα, στην πραγματικότητα βολεύονταν με την υπάρχουσα κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις μας θα είναι προς όφελος του ασθενούς και προς όφελος των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε καμία οργανωμένη μειοψηφία η οποία τόσα χρόνια κρατάει αυτό το σύστημα με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους- το λοιπό προσωπικό, τους νοσηλευτές, τους ιατρούς- όχι μόνο για αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αυτά τα δύο χρόνια ενδεχομένως ανέδειξαν περισσότερο ένα έργο που γίνεται συνολικά και αδικούμε τις γυναίκες και τους άντρες του ΕΣΥ όταν αναφερόμαστε μόνο στην περίοδο της πανδημίας. Με πολύ μεγάλα προβλήματα μέσα στη 10ετή οικονομική κρίση έδιναν τις μάχες και ήρθε η ώρα οι αποφάσεις μας να έχουν γνώμονα την καλύτερη δυνατή παρεχόμενη υπηρεσία από τους ίδιους. Επιτέλους να καταλάβουν ότι τους αναγνωρίζουμε τη μάχη που δίνουν μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ευχαριστούμε σήμερα τον Θανάση Μαρτίνο και στο πρόσωπό του όλους τους ευεργέτες στο ΕΣΥ, γιατί αυτές οι δωρεές οι οποίες γίνονται είναι απαραίτητες για τη συνολική αναβάθμιση του συστήματος. Και να ξέρετε ότι και με τα λάθη που μπορεί να κάνουμε και με τις πολιτικές που έχουμε και με τον αγώνα που κάνουμε, ο γνώμονάς μας θα είναι ο Ασθενής και αυτοί οι οποίοι τον υπηρετούν».

 

 

Ο κ. Μαρτίνος δήλωσε:

«Είναι μία σημαντική στιγμή για εμένα και τη σύζυγό μου που λείπει στην Αμερική που εγκαινιάζουμε αυτό το έργο μετά από δύο χρόνια. Είμαστε περήφανοι γι αυτό το έργο και ευχαριστώ τον Διοικητή για την άψογη συνεργασία. Μάλιστα μου ζήτησε και είναι και ο πρώτος, μια εικόνα για να βάλουν στα χειρουργεία και διάλεξα το αντίγραφο της Παναγίας της Πορταΐτισσας που είναι θαυματουργή εικόνα του Αγίου Όρους και εύχομαι να κάνει πολλά θαύματα για τους ασθενείς».

 

 

Ο κ. Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο και την κυρία Μαρτίνου για αυτήν την μεγάλη δωρεά , αλλά και τη συνολική προσφορά τους στο νοσοκομείο μας.

Πλέον το Θριάσιο νοσοκομείο έχει αποκτήσει τις πιο σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για το ΕΣΥ όσον αφορά στα χειρουργεία. Τις θερμές μου ευχαριστίες επίσης και σε όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου και δύσκολου έργου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις με πλήρη ασφάλεια και αποδοτικότητα εν μέσω πανδημίας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων