30/09/2023 30/09/2023 Οι άνθρωποι γνωρίζουμε τις πιο συνηθισμένες ασθένειες, από τις οποίες οι περισσότεροι πάσχουν, όπως η καρδιά, ο καρκίνος κλπ και πολλές φορές όταν πάσχει κάποιος από το περιβάλλον μας λυπούμεθα αλλά και πάσχουμε κι εμείς μαζί του ή πανικοβαλλόμαστε αν πρόκειται για μας και τότε αναζητούμε λύση βοήθεια, γιατρούς και η ζωή μας αλλάζει σελίδα....
30 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2023 - 12:04

Γαλιλαία: Η ανακουφιστική φροντίδα για ασθενείς με καρκίνο και ALS

Διαδώστε:
Γαλιλαία: Η ανακουφιστική φροντίδα για ασθενείς με καρκίνο και ALS

Οι άνθρωποι γνωρίζουμε τις πιο συνηθισμένες ασθένειες, από τις οποίες οι περισσότεροι πάσχουν, όπως η καρδιά, ο καρκίνος κλπ και πολλές φορές όταν πάσχει κάποιος από το περιβάλλον μας λυπούμεθα αλλά και πάσχουμε κι εμείς μαζί του ή πανικοβαλλόμαστε αν πρόκειται για μας και τότε αναζητούμε λύση βοήθεια, γιατρούς και η ζωή μας αλλάζει σελίδα.

  • Σύνταξη www.ope.gr

Τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια δύσκολη ασθένεια μας οδηγεί στην σκέψη ότι ο άνθρωπος δεν είναι παντοδύναμος αλλά με τη βοήθεια του Θεού μπορεί να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει ή να θεραπευθεί ή ακόμη και να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με την σοβαρή του ασθένεια αλλά με την δυνατότητα τουλάχιστον να ζήσει αξιοπρεπώς και κυρίως ανακουφισμένος από τον πόνο.

Την Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» την έχουμε συνδυάσει λόγω του έργου της όντως με την ανακούφιση ασθενών με καρκίνο και ALS .

Την έχουμε συνδυάσει γιατί ακριβώς είναι η μοναδική μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας γι’ αυτούς τους ασθενείς .
Οφείλουμε να ενημερωθούμε γι’ αυτήν την Μονάδα και να την ενισχύσουμε για το έργο της και να ενημερώνουμε τους γύρω μας που έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους φροντίδα ότι υπάρχει η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Μακάρι να φυτρώσουν και άλλες τέτοιες μονάδες για την ανακούφιση των ανθρώπων μας

 

Τι είναι η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

H «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» είναι μια Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας, η μοναδική στη χώρα μας που προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS) μέσω εξειδικευμένης διεπιστημονικής προσέγγισης.

Υποστηρίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε όλη τη διάρκεια της νόσου αγκαλιάζει ολιστικά τις συνέπειές της (σωματικές, ψυχοκοινωνικές, πνευματικές), βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και δίνοντας αξία σε κάθε της στιγμή. Οι υπηρεσίες της προσφέρονται από ειδικά εκπαιδευμένους λειτουργούς υγείας και εθελοντές.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» αγκαλιάζει τη ζωή σε κάθε στάδιό της προάγοντας την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό. Προσπαθεί να εξασφαλίσει στο μέτρο του δυνατού την αυτονομία του ασθενούς και τη μικρότερη δυνατή εξάρτηση από τους φροντιστές, ώστε να είναι λειτουργικός και να συμμετέχει ενεργά σε όσα αγαπά και επιθυμεί.

 

Υπηρεσίες για ασθενείς:

Φροντίδα στο σπίτι των ασθενών
Φροντίδα στον Ξενώνα (Hospice)
Φροντίδα στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης
Υπηρεσίες για φροντιστές:
Στήριξη φροντιστών
Στήριξη πενθούντων

 

Ιδρύθηκε το 2010 από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής. Έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο που πάσχει, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων και οικονομικής ή ασφαλιστικής κατάστασης, η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσφέρει έργο με όραμα να αποτελέσει, και στην Ελλάδα, η Ανακουφιστική Φροντίδα αναφαίρετο δικαίωμα όσων τη χρειάζονται.

Το προσωπικό της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» αποτελείται από 56 ανθρώπους που μοιράζονται το όραμά της και δίνουν πνοή στο έργο της. Tόσο οι λειτουργοί υγείας όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι εκπαιδεύονται συνεχώς με στόχο την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών.

Σημαντικοί και πολύτιμοι στο έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι οι εθελοντές της. Ως άμεσοι συνεργάτες του προσωπικού, συμβάλλουν ιδιαίτερα στη βελτίωση ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους μέσω διαφόρων τομέων δράσεων.

Εφαρμόζεται σύστημα διαχείρισης ποιότητας, βάσει διεθνών προτύπων, με πιστοποίηση από την TÜV Hellas (κατά ISO 9001). Ταυτόχρονα η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έλαβε ειδική πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης πραγματοποιείται ετήσιος έλεγχος από την εταιρία ορκωτών λογιστών Bakertilly.

Μέχρι σήμερα η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έχει φροντίσει χιλιάδες συνανθρώπους μας (ασθενείς και φροντιστές τους) της ευρύτερης περιοχής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, στηριζόμενοι σε δωρεές και χορηγίες.

Κάνοντας μια δωρεά στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να συνεχίσει το έργο της, είναι μια σπουδαία πράξη για τον συνάνθρωπο και αναγκαία

Περισσότερες πληροφορίες στο https://galilee.gr/galilaia/

 

 

Τι είναι η Ανακουφιστική Φροντίδα

Στόχος της Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα – ψυχικά και σωματικά – που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή, όπως είναι ο καρκίνος, οι νευρολογικές παθήσεις, η χρόνια καρδιακή-αναπνευστική ανεπάρκεια, οι νεφροπάθειες, η HIV λοίμωξη κ.λπ., καθώς και να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς, αντιμετωπίζοντας όλες τις παραμέτρους που τους δημιουργούν δυσκολίες.

Η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή.

Εφαρμόζεται έγκαιρα, από την αρχή της νόσου, σε συνδυασμό με θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία, και συμπεριλαμβάνει τη διερεύνηση και διαχείριση δύσκολων συμπτωμάτων και επιπλοκών.

Στοχεύει μέσα από την ολιστική προσέγγιση στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει:

  • Εστίαση στον ασθενή και όχι στην ασθένεια
  • Εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις επιθυμίες του
  • Ανακούφιση του πόνου και άλλων δύσκολων συμπτωμάτων
  • Ψυχολογική υποστήριξη
  • Συμμετοχή στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο ασθενής και οι οικείοι του
  • Αναγνώριση και υποστήριξη στις πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές ανάγκες του ασθενούς

δίνοντας αξία σε κάθε στιγμή της ζωής του, υποστηρίζοντάς την χωρίς να προσπαθεί να μειώσει ή να παρατείνει τη διάρκειά της και ενδεχομένως  βελτιώνοντας την εξέλιξη της νόσου.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας όλη η οικογένεια δοκιμάζεται, όχι μόνο ο ασθενής. Γι’ αυτό το λόγο η Ανακουφιστική Φροντίδα στηρίζει την οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του πένθους παρέχοντας χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές.

Έτσι, το πρόγραμμα της Ανακουφιστικής Φροντίδας σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες τόσο του ασθενούς όσο και της οικογένειάς του και υλοποιείται από διεπιστημονική ομάδα εξειδικευμένων λειτουργών υγείας, που στοχεύουν από κοινού στην ορθή διαχείριση των αναγκών και επιθυμιών αυτών και επιπλέον των προβλημάτων που προκαλεί η νόσος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων