30/06/2023 30/06/2023 Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο φερώνυμο εξωκλήσι στην περιοχή Πυρί Λευκοχώματος. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους κτήτορες του Ναού, τους αείμνηστους...
30 Ιουνίου, 2023 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2023 - 17:35

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου και Παύλου στο Πυρί Λευκοχώματος

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου και Παύλου στο Πυρί Λευκοχώματος

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο φερώνυμο εξωκλήσι στην περιοχή Πυρί Λευκοχώματος.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους κτήτορες του Ναού, τους αείμνηστους Λεωνίδα και Φωτεινή Μαυρομιχάλη, οι οποίοι μαζί με τα άξια τέκνα τους, Σταυρούλα και Κωνσταντίνο, θεμελίωσαν τον Ναό το 1992, ενώ τα εγκαίνια τελέσθηκαν στις 29 Ιουνίου 1996. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την αποστολική και την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

(φωτογραφίες: Ευάγγελος Θεοδώρου και Χρήστος Μπουρουϊάνα)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων