17/10/2019 17/10/2019 Επετειακή πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, εις ανάμνηση των εγκαινίων του, τελέσθηκε για πρώτη φορά στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Καραβά, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού ο εφημέριος της Ενορίας, π. Ηλίας Βουρβουριώτης, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τίμησαν τον 98χρονο δωρητή του οικοπέδου κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο, προσφέροντάς του...
17 Οκτωβρίου, 2019 - 13:48

Δωρητής 98 ετών τιμήθηκε από την ενορία Καραβά

Διαδώστε:
Δωρητής 98 ετών τιμήθηκε από την ενορία Καραβά

Επετειακή πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, εις ανάμνηση των εγκαινίων του, τελέσθηκε για πρώτη φορά στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Καραβά, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού ο εφημέριος της Ενορίας, π. Ηλίας Βουρβουριώτης, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τίμησαν τον 98χρονο δωρητή του οικοπέδου κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο, προσφέροντάς του μία επάργυρη εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Συμβολή στην ανέγερση του Ναού είχε και ο αείμνηστος Δημήτριος Κάτσος, ενώ επίσης με δαπάνες, δωρεές και εράνους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του έργου δραστήριοι Καραβιώτες της δεκαετίας του ’80. Ο Ναός εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου 1985, επί του αοιδίμου εφημερίου π. Παναγιώτη Κακαλέτρη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Ηλίας Βουρβουριώτης, παρουσία του τιμώμενου κ. Γεωργόπουλου, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια σχετικής επιγραφής, που αναφέρει τα εξής: “Ούτος ο Ιερός Ναός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εγκαινιάστηκε 13 Οκτωβρίου 1985 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου σε δωρεά οικοπέδου κ. Γεωργίου Γεωργόπουλου και δαπάνη ευσεβών ενοριτών”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων