22/10/2021 22/10/2021 Εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στο Γεράκι η μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Μονεμβασιώτη τελέσθηκαν η ακολουθία του όρθρου, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών. Στον εμπνευσμένο...
22 Οκτωβρίου, 2021 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 17:34

Εορτασμός του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι

Διαδώστε:
Εορτασμός του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι

Εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στο Γεράκι η μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Μονεμβασιώτη τελέσθηκαν η ακολουθία του όρθρου, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών.

Στον εμπνευσμένο λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη βιοτή του νεαρού μάρτυρος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο θάρρος και την ανδρεία του. Εμφανώς συγκινημένος, επαίνεσε την μαθητιώσα νεολαία του χωριού, η οποία έδωσε δυναμικό παρών στον εορτασμό, ενώ εκθείασε ιδιαίτερα τα παιδιά, που πλαισίωσαν την ιερή εικόνα του Αγίου, ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές.

Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών του νεομάρτυρος Ιωάννη, να ευλογεί και να αγιάζει την ζωή των πιστών της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής δεν αντιμετωπίζονται με ασθενική πίστη και παγωμένη καρδιά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων