29/06/2023 29/06/2023 Την μνήμη των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου τίμησε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στους Αγίους Αποστόλους Βοιών, στον οποίο συμμετείχε πλειάδα κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο σεπτός...
29 Ιουνίου, 2023 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 16:16

Πανηγυρικός Εσπερινός στους Αγ. Αποστόλους Βοιών και χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στους Αγ. Αποστόλους Βοιών και χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου

Την μνήμη των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου τίμησε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 η Εκκλησία μας.

Το απόγευμα της παραμονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στους Αγίους Αποστόλους Βοιών, στον οποίο συμμετείχε πλειάδα κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του χωριού, π. Κωνσταντίνο Νικηφόρο. Ο Σεβασμιώτατος, πριν τη χειροθεσία, μίλησε με θερμά λόγια για τον π. Κωνσταντίνο, ο οποίος επί τριάντα συναπτά έτη, με βαθιά πίστη στον Θεό, ήθος, σεμνότητα και εργατικότητα, διακονεί την Ενορία των Αγίων Αποστόλων, ενώ το τελευταίο διάστημα εξυπηρετεί και τις λειτουργικές ανάγκες τόσο των Βελανιδίων, όσο και της Ι.Μ. Οσίου Θωμά του εν Μαλεώ.

Παράλληλα, εκθείασε τη χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την πρεσβυτέρα του, ενώ τόνισε ότι η τιμή αυτή αντανακλάται και στους ενορίτες, οι οποίοι είναι δεκτικοί στην προσφορά και τη διδασκαλία του πατρός Κωνσταντινου.

Πριν το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος  μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα και για την σπουδαία εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ερμηνεύοντας τον στίχο από ύμνο του Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτη, συνθέτη του Μεγάλου Κανόνος, ο οποίος αναφέρει: «Τα κατά πόλιν δεσμά και τας θλίψεις σου τις διηγήσεται ένδοξε απόστολε Παύλε;».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων