10/05/2019 10/05/2019 Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις του θαυματουργού τίμησε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 η Εκκλησία μας. Στον Θεολόγο Σπάρτης, στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου, τελέσθηκε σε κατανυκτικό κλίμα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, εντάχθηκε σε μεταπτυχιακή εργασία του Εθνικού Μετσόβιου...
10 Μαΐου, 2019 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 21:21

Τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις στον βυζαντινό Ναό Θεολόγου

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις στον βυζαντινό Ναό Θεολόγου

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις του θαυματουργού τίμησε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 η Εκκλησία μας. Στον Θεολόγο Σπάρτης, στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου, τελέσθηκε σε κατανυκτικό κλίμα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, εντάχθηκε σε μεταπτυχιακή εργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης του εν λόγω Ιερού Ναού, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό βυζαντινό μνημείο του 1350 μ.Χ. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες μελέτης αρχιτεκτονικής αποκατάστασης του Ναού και του περιβάλλοντος χώρου. Το έργο εκτελείται σε συνεργασία με τον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννη Κίζη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Τη μελέτη έχει αναλάβει ο αρχιτέκτων κ. Εμανουήλ Σηρακάκης.

??

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων