11/06/2020 11/06/2020 Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του ιατρού. Στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.       Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και...
11 Ιουνίου, 2020 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 21:53

Του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του ιατρού.

Στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

 

 

 

Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας. Κατακλείοντας τη λατρευτική σύναξη. Ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχήθηκε να παραδειγματιστούμε από τον Άγιο Λουκά, ο οποίος είναι ένας Άγιος της εποχής μας, που δεν συμβιβάστηκε, αλλά λειτούργησε πάντα με γνώμονα την βαθιά του πίστη στον Θεό και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο.

 

 

 

 

 

 

 

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Και στις δύο θρησκευτικές ακολουθίες εκτέθηκε, για ευλογία και προσκύνηση, απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολή μας και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κατόπιν προσφοράς του τότε Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Σαγματά και νυν Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων