02/01/2021 02/01/2021 Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα από την πολιτεία μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάστηκε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης η Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας και η έναρξη του νέου πολιτειακού έτους. Το πρωί στον Ιερό...
02 Ιανουαρίου, 2021 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 14:39

Η Πρωτοχρονιά στην Ι. Μητρόπολη Μυτιλήνης

Διαδώστε:
Η Πρωτοχρονιά στην Ι. Μητρόπολη Μυτιλήνης

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα από την πολιτεία μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάστηκε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης η Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας και η έναρξη του νέου πολιτειακού έτους.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεια Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου μετά το πέρας της οποίας τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία επί τη εισόδω στο Νέο Έτος παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κουφελος, του Στρατηγου της 98 ΑΔΤΕ κ. Αναστάσιο Σπανό και εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών αρχών του νησιού.

Στο τέλος της δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Νέα χρονιά να είναι ευλογημένη απο το Θεό, ειρηνική και δημιουργική για όλους τους ανθρώπους και σύντομα να απομακρυνθούν τα μαύρα σύννεφα που σκεπάζουν την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο.

Δείτε φωτογραφίες: 

Ρεπορτάζ: Ανδρόνικος Μαρδάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων