05/05/2021 05/05/2021 Mε λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ματρώνης της Αομμάτου και Θαυματουργού στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας, όπου φυλάσσονται η Ιερά Εικόνα και το Τίμιο και Θαυματουργό Λείψανο της Ρωσίδας Οσίας.   Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 3 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και...
05 Μαΐου, 2021 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 18:39

Εορτάστηκε η Αγία Ματρώνα στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η Αγία Ματρώνα στη Νέα Ιωνία

Mε λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ματρώνης της Αομμάτου και Θαυματουργού στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας, όπου φυλάσσονται η Ιερά Εικόνα και το Τίμιο και Θαυματουργό Λείψανο της Ρωσίδας Οσίας.

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 3 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο της Οσίας Ματρώνης και στο χάρισμα της θαυματουργίας που η χάρις του Θεού την αξίωσε, προτρέποντας τον πιστό λαό να μιμηθεί το θεάρεστο παράδειγμά της μέσα από την έμπρακτη εφαρμογή του βίου και των αρετών της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων