11/03/2020 11/03/2020 Η Εκκλησία κηρύσσει την αγάπη και δεν αποκλείει κανέναν επισήμανε στον RealFm 97,8 ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο για τα μέτρα που αφορούν στην αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, τόνισε τη μεγάλη σημασία της «πρόληψης» σε...
11 Μαρτίου, 2020 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 19:31

“Η Εκκλησία υπάρχει διότι υπάρχει η Θεία Ευχαριστία”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία υπάρχει διότι υπάρχει η Θεία Ευχαριστία”

Η Εκκλησία κηρύσσει την αγάπη και δεν αποκλείει κανέναν επισήμανε στον RealFm 97,8 ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο για τα μέτρα που αφορούν στην αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, τόνισε τη μεγάλη σημασία της «πρόληψης» σε θέματα υγείας καθώς και ότι «το θέμα της Θείας Κοινωνίας έχει δημιουργήσει διχασμό και δεν θα έπρεπε. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και σοβαρότητα και σε καμία περίπτωση πανικός».

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι «η εκκλησία υπάρχει διότι υπάρχει η Θεία Ευχαριστία, το σώμα και το αίμα του Χριστού. Βλέπουμε στον συνάνθρωπό μας ότι είναι ο ίδιος ο Χριστός, γιατί πιστεύουμε ότι είναι εκείνος και αυτήν τη σχέση με τον Χριστό την ανανεώνουμε πάντα μέσα από τη Θεία Ευχαριστία. Δεν θα πιέσουμε έναν άνθρωπο να έρθει να μεταλάβει το σώμα και το αίμα του Χριστού, είναι ελεύθερος να έρθει ή όχι. Στην περίπτωση μίας επιδημίας, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, οι άνθρωποι που ήθελαν να προσέλθουν στο Άγιον Ποτήριον πήγαιναν, όσοι δεν ήθελαν δεν πήγαιναν. Δεν μπορεί η εκκλησία να πει σταματώ να τελώ τη Θεία Λειτουργία».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων