17/09/2023 17/09/2023 Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Σεβασμιώτατος...
17 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2023 - 10:05

Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, η οποία τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών ενοριτών.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και στο μαρτύριο της Αγίας Ευφημίας, καθώς και στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Αγίους Μάρτυρες της Εκκλησίας μας, οι οποίοι με το θάρρος, την γενναιοψυχία και το μεγαλείο της πίστεώς τους αποτελούν τη δόξα της Εκκλησίας και ζωντανά πρότυπα της ζωής των Χριστιανών.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, και ακολούθως πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ευφημίας και του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, φορέων της πόλεως, εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων