08/09/2022 08/09/2022 Τη Σύναξη της Παναγίας Βηματάρισσας, τη θαυματουργή εικόνα την οποία προσέφερε προς ευλογία η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία. Την παραμονή της θεομητορικής εορτής, την Τετάρτη 7...
08 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 17:44

Η Ι.Μ Νέας Ιωνίας τιμά τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας που προσέφερε προς ευλογία η Ι.Μ Μονή Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Η Ι.Μ Νέας Ιωνίας τιμά τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας που προσέφερε προς ευλογία η Ι.Μ Μονή Βατοπαιδίου

Τη Σύναξη της Παναγίας Βηματάρισσας, τη θαυματουργή εικόνα την οποία προσέφερε προς ευλογία η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία.


Την παραμονή της θεομητορικής εορτής, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας και στην συμβολή της στο έργο της σωτηρίας του κόσμου.

Το παρών έδωσαν φορείς της πόλεως καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και να προσκυνήσουν την ιερά θαυματουργό εικόνα της.

Ανήμερα της Θεομητορική εορτής, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το βράδυ της κυριωνύμου ημέρας από τις 8:30μμ – 12:15πμ αναμένεται να τελεσθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων