14/09/2019 14/09/2019 Eορτάσθηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής ΘείαςΛειτουργίας, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Το παρών έδωσαν τοπικοί φορείς...
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 17:25

“Ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί τη δόξα της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
“Ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί τη δόξα της Εκκλησίας”

Eορτάσθηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής ΘείαςΛειτουργίας, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν τοπικοί φορείς και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Σταυρού του Κυρίου μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας πως ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί τη «δόξα» της Εκκλησίας, αλλά και το κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού, ευχόμενος η χάρις Του να ενδυναμώνει και να διαφυλάττει τις ζωές όλων μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων