20/09/2019 20/09/2019   Πανηγυρικά παρουσία πλήθους τιμήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό της Νέας Ιωνίας. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος χοροστάτησε και στην...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 13:41

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

 

Πανηγυρικά παρουσία πλήθους τιμήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό της Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στην εορτή το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος ευλαβών προσκυνητών. 

 

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  κ. Άνθιμος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να συμμετάσχει στην ιερά πανήγυρη, αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Ευσταθίου, του οποίου τη μνήμη προβάλλει η Αγία μας Εκκλησία λίγες ημέρες μετά την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού προκειμένου να αναδείξει τόσο την μαρτυρική του θυσία, όσο και το μεγαλείο της πίστεώς του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων