21/11/2022 21/11/2022 Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής. Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών και την...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 11:02

Πανηγυρικός Εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών και την παρουσία φορέων της πόλεως του Ηρακλείου και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Πραγματοποιήθηκε υποδοχή της Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Ελεούσης, προερχομένης από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ρόλο και στην προσφορά της Θεοτόκου στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, η οποία τόσο με την ταπεινή Της υπακοή, όσο και με την απαράμιλλη αρετή Της εισέρχεται ως έμψυχος κιβωτός στο ναό του ουρανού.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Παναγία ονομάζεται Θεοτόκος γιατί είναι η μητέρα του Θεού που δάνεισε την ανθρώπινη σάρκα στον τέλειο Θεό για να γίνει τέλειος άνθρωπος» και συνέχισε λέγοντας: «Το ανθρώπινο γένος μπορεί να βρει στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την ελπίδα, την αγαλλίαση, τη γαλήνη και τελικώς, τη σωτηρία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων