24/01/2020 24/01/2020 Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου, στον μητροπολιτικό ναό των αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας. Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε για να προπέμψει τον επί δυο δεκαετίες ποιμενάρχη ο οποίος εκοιμήθη πλήρης ημερών το πρωί της 23η Ιανουαρίου. Από το...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 22:08

Σε κλίμα συγκίνησης “αποχαιρέτησαν” τον Μητρ. πρώην Ν. Ιωνίας- βίντεο

Διαδώστε:
Σε κλίμα συγκίνησης “αποχαιρέτησαν” τον Μητρ. πρώην Ν. Ιωνίας- βίντεο

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου, στον μητροπολιτικό ναό των αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε για να προπέμψει τον επί δυο δεκαετίες ποιμενάρχη ο οποίος εκοιμήθη πλήρης ημερών το πρωί της 23η Ιανουαρίου.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης το ιερό σκήνωμα του ιεράρχου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του διαδόχου του, μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του εκλιπόντος.

Στα χαρίσματα και στις αρετές του Μακαριστού αναφέρθηκε ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης (Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) αλλά και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης. Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος 
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «ύστατο χαίρε» στον Μητροπολίτη πρώην Ν. Ιωνίας – (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων