22/03/2020 22/03/2020 “Ιστορικές στιγμές ζούμε σήμερα που θα χαραχθούν στις μνήμες μας” τόνισε στη συγκινητική ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ από τον κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.  Μπορεί τα στασίδια του Ιερού Ναού να ήταν άδεια από πιστούς, αλλά τα συγκινητικά λόγια του Σεβασμιωτάτου μεταφέρθηκαν σε κάθε...
22 Μαρτίου, 2020 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2020 - 10:04

“Σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές που θα χαραχθούν στις μνήμες”

Διαδώστε:
“Σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές που θα χαραχθούν στις μνήμες”

“Ιστορικές στιγμές ζούμε σήμερα που θα χαραχθούν στις μνήμες μας” τόνισε στη συγκινητική ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ από τον κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας. 

Μπορεί τα στασίδια του Ιερού Ναού να ήταν άδεια από πιστούς, αλλά τα συγκινητικά λόγια του Σεβασμιωτάτου μεταφέρθηκαν σε κάθε σπίτι μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Αντ1 που μετέδωσε σε απευθείας την Θεία Λειτουργία.

Στη σύντομη ομιλία του πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε.

“Τελέσαμε την Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού. Ήταν συγκινητικό να τελούμε αυτή την Θεία Ευχαριστία σε έναν άδειο ναό. Να ενισχύεστε από αυτή τη Θεία Λειτουργία.
Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές γι αυτό να μιμηθούμε το Σταυρό του Κυρίου μας. Ο Χριστός κάνοντας την θυσία αυτή πάνω στον Σταυρό μας δίνει δύναμη να αντέχουμε γίνεται σύμβολο ταπείνωσης και θυσίας. Αυτή την ώρα όλοι κάνουμε θυσίες για την αγάπη μας στον άνθρωπο και μένουνε σπίτι μας και προσευχόμαστε για τους γιατρούς τους ερευνητές που παλεύουν με την πανδημία αλλά τους ασθενείς που δίνουν τη μάχη τους. Η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο υποτιμάται όσο τίποτα άλλο.  Είναι ώρα για αισιοδοξία και δύναμη να αντλήσουμε δύναμη από το Σύμβολο της Πίστεώς μας τον Σταυρό” ανέφερε, μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων