16/04/2023 16/04/2023 Πανηγυρικά και ευφρόσυνα εόρτασε τη λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου σύσσωμος ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς. Προ του «Χριστός ανέστη» αναγνώσθηκε η ποιμαντορική εγκύκλιος του Ποιμενάρχη...
16 Απριλίου, 2023 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 20:10

Ανάσταση του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης

Διαδώστε:
Ανάσταση του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης

Πανηγυρικά και ευφρόσυνα εόρτασε τη λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου σύσσωμος ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς.

Προ του «Χριστός ανέστη» αναγνώσθηκε η ποιμαντορική εγκύκλιος του Ποιμενάρχη για το Άγιο Πάσχα. (Διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ)

Πρωτύτερα, τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Λαζάρου Καλαμαριάς, όπου από φέτος θα τελείται, κάθε Μεγάλο Σάββατο βράδυ, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί, τελέστηκε μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα, ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, αναγνώστηκε, κατά το έθος, το Ευαγγέλιο της ημέρας στα Ελληνικά, Λατινικά, Ιταλικά, Συριακά, Σερβικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, ως και στην Ποντιακή διάλεκτο και στα Νεοελληνικά.

Σε όλες τις ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στο εκκλησίασμα αναστάσιμη πνευματική διδαχή και ευχήθηκε εγκάρδια τα δέοντα.

Να σημειωθεί ότι, σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος, πλήθος πιστών συνέρρευσε στις ιερές Ακολουθίες, αποδεικνύοντας, και δι’ αυτού του τρόπου, το στενό σύνδεσμο του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού με την Εκκλησία του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων