20/01/2020 20/01/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς υποδέχθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης  Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου προσεκόμισε από την Αίθουσα των Συνεδριών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 18:57
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 20:23

Μεγαλοπρεπής υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βασιλείου

Διαδώστε:
Μεγαλοπρεπής υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βασιλείου

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς υποδέχθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου προσεκόμισε από την Αίθουσα των Συνεδριών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κατόπιν αιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δωρόθεος Πάπαρης, Α’ Γραμματέας της Ι.Σ.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 6:00 μ.μ. έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων

κ. Ιερώνυμο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ , του οικείου ποιμενάρχη, ιερέων, διακόνων και πλήθους κόσμου.

Αμέσως μετά τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Το τίμιο Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως της 30 Ιανουαρίου όπου και θα αναχωρήσει το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Να σημειωθεί πως μαζί με το ιερό λείψανο του Αγίου Βασιλείου, υποδέχθηκαν και το ιερό λείψανο του Αγίου Ευγενίου το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ευγενίου.

Λίγο πριν από την απόλυση του Εσπερινού η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς θέλησε να τιμήσει για την προσφορά τους, τους παρακάτω συλλόγους: 1)Μέριμνα Ποντίων Κυριών, 2)Χορευτικός όμιλος Θεσσαλονίκης 3) Τράπεζα τροφίμων Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια 28 μαθητές οι οποίοι πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων