24/11/2022 24/11/2022 Η δεύτερη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Ανδρέου το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Νοεμβρίου 2022. Ομιλητής ήταν Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Σπυρίδων Χιόνης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αργυρουπόλεως, ο οποίος εξέθεσε σύγχρονους προβληματισμούς του με βάση το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 19:47

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης

Διαδώστε:
Δεύτερη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης

Η δεύτερη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Ανδρέου το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Νοεμβρίου 2022.

Ομιλητής ήταν Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Σπυρίδων Χιόνης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αργυρουπόλεως, ο οποίος εξέθεσε σύγχρονους προβληματισμούς του με βάση το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Αχελώου Ευθυμίου (Στύλιου), «Το σύγχρονον αστικόν περιβάλλον ως ποιμαντικόν πρόβλημα» (μελέτη ποιμαντικής κοινωνιολογίας).

Μετά την παρουσίαση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε τον ομιλητή και ακολούθησε συζήτηση για τη σύγχρονη ποιμαντική δράση της ενορίας, τις διάφορες ιερές ακολουθίες, τα θέματα πίστεως, και γενικότερα την με κάθε τρόπο καθοδήγηση των πιστών στην εν Χριστώ ζωή.

Στο τέλος της Ιερατικής Σύναξης ο Αιδ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, εντεταλμένος της Ιεράς Μητροπόλεως για θέματα αιρέσεων, παρουσίασε με συντομία τις εργασίες της ΛΒ΄ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως, η οποία διεξήχθη στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, με θέμα «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων