06/12/2021 06/12/2021 Στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Ανδρέου στη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκε η πέμπτη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς το απόγευμα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021. Ομιλητής της συνάντησης ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Γιαννάκας, Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου του Ιερού Ναού αγίας Κυριακής Παλαιού Φαλήρου, και το θέμα αφορούσε στην...
06 Δεκεμβρίου, 2021 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2021 - 18:59

Διεξήχθη η Ε’ Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Διαδώστε:
Διεξήχθη η Ε’ Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Ανδρέου στη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκε η πέμπτη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς το απόγευμα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021.

Ομιλητής της συνάντησης ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Γιαννάκας, Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου του Ιερού Ναού αγίας Κυριακής Παλαιού Φαλήρου, και το θέμα αφορούσε στην οργάνωση του Αρχείου ενός Ενοριακού Ναού.

Μετά από την εισαγωγή για τη σπουδαιότητα που έχει ένα ενημερωμένο και πλήρες Αρχείο, ο π. Βασίλειος προχώρησε στην παρουσίαση του θέματός του σε τρία μέρη. Αρχικά ανέλυσε τους τρεις τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να ταξινομήσει ένα Αρχείο : α) χρονολογικά, β) αριθμητικά και γ) θεματολογικά, εστιάζοντας κυρίως στον θεματολογικό τρόπο ταξινόμησης.

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στο βιβλίο Πρωτοκόλλου, περιέγραψε τον τρόπο εισαγωγής και εξαγωγής ενός εγγράφου.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της παρουσίασής του αναφέρθηκε στο «Κτηματολόγιο», στο βιβλίο, δηλαδή, των κινητών και των ακινήτων πραγμάτων που έχει ένας Ιερός Ναός, αλλά και τον τρόπο καταγραφής τους.

Στο τέλος της Ιερατικής Σύναξης ο Σεβασμ. ευχαρίστησε τον ομιλητή και ακολούθησε συζήτηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων