01/03/2020 01/03/2020 Το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος βρέθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήση δύο ομιλίες σε αντίστοιχες εκδηλώσεις για δύο μεγάλες μορφές της Εκκλησίας μας που κοιμήθηκαν πρόσφατα, τον Ρουμάνο Ιερομόναχο π. Ιουστίνο Πίρβου και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό. Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στην Στοά Βιβλίου στην Αθήνα,...
01 Μαρτίου, 2020 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 12:06

Για π. Ιουστίνο Πίρβου και π. Γεώργιο Μεταλληνό μίλησε ο Μητρ. Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Για π. Ιουστίνο Πίρβου και π. Γεώργιο Μεταλληνό μίλησε ο Μητρ. Ναυπάκτου

Το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος βρέθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήση δύο ομιλίες σε αντίστοιχες εκδηλώσεις για δύο μεγάλες μορφές της Εκκλησίας μας που κοιμήθηκαν πρόσφατα, τον Ρουμάνο Ιερομόναχο π. Ιουστίνο Πίρβου και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στην Στοά Βιβλίου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ζωή θυσιαζόμενης Αγάπης» που αναφέρεται στον φημισμένο Ρουμάνο Γέροντα π. Ιουστίνο Πίρβου, ο οποίος υπήρξε Ομολογητής, Κτήτορας Ιερών Μονών, Πνευματικός, Διδάσκαλος, και Καθοδηγητής, που δίδαξε και στήριξε τον Ρουμανικό λαό κατά τα χρόνια του κομμουνισμού και μετά κατά το πολιτικό και πολιτιστικό άνοιγμα της Ρουμανίας προς την Ευρώπη και την Δύση γενικότερα.

Το βιβλίο μεταφράσθηκε στα ελληνικά από την Χαρά Λιαναντωνάκη και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Άθως. Το παρουσίασαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, με την εισήγηση «Γέρων Ιουστίνος Πίρβου, “ο Βοεβόδας της Ορθοδοξίας”», η Γερόντισσα Ιουστίνη της Ιεράς Μονής Πάλτιν Πέτρου Βόντα, ο Αρχιδιάκονος π. Στέφανος Μίντεα νευροχειρουργός, και η μεταφράστρια Χαρά Λιαναντωνάκη. Στο τέλος προβλήθηκε μια ολιγόλεπτη ταινία της Carmen Olaru για τον μακαριστό Γέροντα.

«Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός: Ο Ιερέας, ο Δάσκαλος, ο Άνθρωπος»

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής διοργάνωσε επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός: Ο Ιερέας, ο Δάσκαλος, ο Άνθρωπος».

Στην Ημερίδα ομίλησαν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος με θέμα «Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός ως ιστορικό κεφάλαιο της Εκκλησίας της Ελλάδος», η κ. Δέσποινα Μιχάλαγα, επίκουρος καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Αθηνών με θέμα «Η ακαδημαική παρουσία και επιστημονική προσφορά του π. Γεωργίου Μεταλληνού», ο κ. Λέων Μπράνγκ, δρ. Θεολογίας με θέμα «Η ποιμαντική προσωπικότητα και δράση του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού», και ο κ. Δημήτριος Μεταλληνός, υιός του π. Γεωργίου και Διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα «Βιωματική προσωπογραφία του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού».

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος και μετέφερε τον χαιρετισμό του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την μέριμνα του οποίου πραγματοποιήθηκε και η Ημερίδα. Την Ημερίδα προλόγισε και έκανε τον επίλογό της ο Διευθυντής της Βιθλιοθήκης κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης.

Οι εισηγητές είχαν επάρκεια γνώσης αλλά και στενή σχέση αγάπης και σεβασμού με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, γι’ αυτό και η Ημερίδα είχε μυσταγωγικό χαρακτήρα.

Όσοι ομίλησαν συμφώνησαν ότι η μελέτη του έργου και της προσωπικότητας του π. Γεωργίου δεν εξαντλείται σε μια Ημερίδα, αλλά μάλλον αυτή αποτελεί την έναρξη για την μελέτη του έργου του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων