16/09/2021 16/09/2021 Την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού σε σχολεία της Μητροπολιτικής του περιφέρειας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2021-2022. Ειδικότερα, επισκέφθηκε και ευλόγησε τα Εκπαιδευτήρια «Φρυγανιώτη» στα Πεύκα, τα Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα» της Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίδα» στο Φίλυρο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορδελιού, καθώς...
16 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2021 - 14:01

Αγιασμός σε σχολεία από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Διαδώστε:
Αγιασμός σε σχολεία από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού σε σχολεία της Μητροπολιτικής του περιφέρειας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2021-2022.

Ειδικότερα, επισκέφθηκε και ευλόγησε τα Εκπαιδευτήρια «Φρυγανιώτη» στα Πεύκα, τα Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα» της Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίδα» στο Φίλυρο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορδελιού, καθώς επίσης και το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης», στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Χαιρετίζοντας την έναρξη του νέου σχολικού έτους και απευθυνόμενος προς την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων που επισκέφθηκε, ο Σεβασμιώτατατος, αφού αναφέρθηκε στα «οδυνηρά επακόλουθά της πανδημίας, μπροστά στην οποία», όπως παρατήρησε, «ο άνθρωπος στέκεται φοβισμένος και αιφνιδιασμένος, καθώς σχεδόν όλα έχουν ανατραπεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Μας δόθηκε η ευκαιρία πέρυσι να χρησιμοποιήσουμε πολλές από τις εκπληκτικές δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει η τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα να εκτιμήσουμε και την αξία του ζωντανού σχολείου, την αξία της τάξης, της αυλής, του δασκάλου, του θρανίου, της εκδρομής, της σχολικής γιορτής, του εκκλησιασμού, του διπλανού, του προσώπου, της αλληλεγγύης. Όλα αυτά που τα είχαμε και δεν τα εκτιμούσαμε, γιατί τα θεωρούσαμε αυτονόητα. Όταν όμως τα χάσαμε, καταλάβαμε την αξία τους. Μακάρι, λοιπόν, να τα εκτιμήσουμε πλέον και να τα αγαπήσουμε περισσότερο».

Κατέληξε, ευχόμενος σε όλους υγεία, φώτιση και δύναμη, προκειμένου με αισιοδοξία και καλή συνεργασία να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια, ώστε και η φετινή χρονιά να αποδειχθεί πλούσια και καρποφόρα. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων