25/12/2023 25/12/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός την Παραμονή των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς του Ναού, ενώ οι δυο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν ιεροπρεπώς τους βυζαντινούς ύμνους. Ο πρωτοπρεσβύτερος και ακαδημαϊκός δάσκαλος, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, είχε...
25 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2023 - 11:31

Αρχιερατικός Εσπερινός Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός την Παραμονή των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς του Ναού, ενώ οι δυο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν ιεροπρεπώς τους βυζαντινούς ύμνους.

Ο πρωτοπρεσβύτερος και ακαδημαϊκός δάσκαλος, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, είχε το διακόνημα του λόγου.

Ο άνθρωπος, για να προσεγγίσει το Θεό, επεσήμανε ο ομιλητής, απαιτείται επίγνωση της αχρειότητας, απέκδυση του αισθήματος  της αυτάρκειας.

Απέναντι στη μηδαμινότητα και αθλιότητα του ανθρώπου αντιπαρατίθεται η άφατος φιλανθρωπία του Θεού, η οποία και σώζει τον άνθρωπο.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος και προϊστάμενος του Ναού π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης μερίμνησε και προσφέρθηκαν, ως ευλογία, σε όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς χριστόψωμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων