01/01/2021 01/01/2021 Την πρώτη ημέρα του νέου έτους,2021, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε πανηγυρικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως. Οι δυο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν με εξαιρετική μελωδικότητα τις καταβασίες, τα μεγαλυνάρια και τους αίνους και συνετέλεσαν σε πνευματικές αναβάσεις. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν μυσταγωγικά οι πατέρες Βασίλειος Καλλιακμάνης, Ιάκωβος Κυζιρίδης και ο αρχιδιάκονος π....
01 Ιανουαρίου, 2021 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 18:29

Εορτάστηκε ο Άγιος Βασίλειος στην Νεάπολη

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Άγιος Βασίλειος στην Νεάπολη

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους,2021, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε πανηγυρικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως. Οι δυο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν με εξαιρετική μελωδικότητα τις καταβασίες, τα μεγαλυνάρια και τους αίνους και συνετέλεσαν σε πνευματικές αναβάσεις.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν μυσταγωγικά οι πατέρες Βασίλειος Καλλιακμάνης, Ιάκωβος Κυζιρίδης και ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης , μέσα από τον περιεκτικότατο λόγο του, έδωσε αφορμές για ενδοσκόπηση και πνευματική αφύπνιση.Ο π. Βασίλειος ανέφερε ότι «ο τιμώμενος Άγιος Βασίλειος συνεχώς ζούσε μέσα στη μνήμη του Θεού, για τούτο τα λυπηρά δεν τον επηρέαζαν και τα αντίθετα δεν ανέκοπταν το ζήλο του . Την ιερή προσωπικότητα του Μεγάλο υΒασιλείου γαλούχησαν δυο άγιες γυναικείες υπάρξεις: η μητέρα του Εμμέλεια και η γιαγιά του Μακρίνα. Ο ομιλητής έκλεισε προτείνοντας τρεις δυναμικές πνευματικές εκτομές: του εγωισμού, του φθόνου και της γκρίνιας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άοκνες προσπάθειες του προϊσταμένου του Ναού π.Ελευθερίου Κουτσαυτάκη εξασφάλισαν την απρόσκοπτη πρόσβαση και συμμετοχή των πιστών στη Θεια Λειτουργία, έτσι όπως, λόγω συνθηκών, η πολιτεία επιτάσσει και η χριστιανική αγάπη υπαγορεύει.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο:

 

 

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων