13/07/2023 13/07/2023 Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου 2023. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Διοικητές Νοσοκομείων, ιατροί, κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες, ακολουθώντας μια παράδοση της τοπικής Εκκλησίας που εκφράζει, και με τον τρόπο αυτό, την...
13 Ιουλίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2023 - 15:07

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Νεαπόλεως στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Νεαπόλεως στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου 2023.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Διοικητές Νοσοκομείων, ιατροί, κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες, ακολουθώντας μια παράδοση της τοπικής Εκκλησίας που εκφράζει, και με τον τρόπο αυτό, την ενότητα και τη συνεργασία με τους φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, την οποία αποτελούσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι Δήμαρχοι Νεάπολης – Συκεών κ. Συμεών Δανιηλίδης, Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης και Δέλτα κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παπανικολάου και του Ψ.Ν.Θ. κ. Διονύσιος Μανωλόπουλος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κ. Μιχαήλ Καραβιώτης, καθώς και ομάδα στρατιωτικών ιατρών του 424 Γ.Σ.Ν.Ε., έγιναν δεκτοί με κάθε τιμή από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Μονής, αρχιμ. Αλέξιο, και την αδελφότητα, οι οποίοι τους παρείχαν αβραμιαία φιλοξενία κατά τη μοναστηριακή παράδοση.

Ο Ποιμενάρχης της Δυτικής Θεσσαλονίκης χοροστάτησε στον Εσπερινό του Σαββάτου, ενώ την επομένη, Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο ανακαινισμένο Καθολικό της Μονής, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο και πατέρες της Μονής.

Κλείνοντας το προσκύνημά τους, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αφού ευχαρίστησαν τον Ηγούμενο π. Αλέξιο και τους πατέρες για τη φιλοξενία, αναχώρησαν ευχόμενοι να αξιωθούν και πάλι ανάλογης ευλογίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων