06/05/2023 06/05/2023 Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη χοροστάτησε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Πριν από την ακολουθία, προηγήθηκε η υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Λουκά και του Αγίου Μαρδαρίου από τον Επίσκοπο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Μετά το...
06 Μαΐου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2023 - 8:55

Εσπερινός Εγκαινίων Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χορτιάτη

Διαδώστε:
Εσπερινός Εγκαινίων Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χορτιάτη

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη χοροστάτησε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Πριν από την ακολουθία, προηγήθηκε η υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Λουκά και του Αγίου Μαρδαρίου από τον Επίσκοπο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, τα τίμια λείψανα εν πομπή εκομίσθηκαν στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσλαλιά του, υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας ανάμεσα στην Τοπική Εκκλησία και στην Πολιτεία «ορατός καρπός της οποίας αποτελεί ο εγκαινιασμός του Βυζαντινού Ιερού Ναού του 12ου αιώνα, της εποχής των Κομνηνών».

Ηχητικό αρχείο από το κλείσιμο του Σεβασμιωτάτου:

Ηχητικό αρχείο από το δοξαστικό των αποστίχων της Μεγάλης Παρασκευής: «Σε τον αναβαλλόμενον το φως…» το οποίο αποδίδει μελωδικότατα ο δεξιός χορός πλαισιωμένος από πατέρες της Μητρόπολης:

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων